Елка Бабачева – учител в Профилираната гимназия с преподаване на

...
Елка Бабачева – учител в Профилираната гимназия с преподаване на
Коментари Харесай

Монтанчанка стана учител на годината

Елка Бабачева – преподавател в Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици „ Петър Богдан “ в Монтана, e преподавател на годината на Международната фондация „ Св.Св. Кирил и Методий “. Наградата „ Проф.д-р Петер Фишер-Апелт “ за високи достижения на учители в филантропичната област – български език и литература бе връчена персонално от проф.д-р Петер Фишер-Апелт на 19.05.2018 година на съвещанието на Управителния съвет на Фондацията. Наградата включва и финансова помощ за учебно-помощна литература за библиотеката на учебното заведение. Тя бе връчена на шефа на ПГПЧЕ „ П. Богдан” – госпожа Пенка Ненкова.
Отличието за забележителен принос в разкриване и развиване на гении в региона на филантропичното познание - български език и литература се дава след присъединяване в конкурс, чиято цел е съизмерване на качествата на учителя с достиженията на неговите възпитаници. Г-жа Бабачева има възпитаници, завоювали призови места в Националния кръг на Олимпиадата по български език и литература. Много са нейните възпитаници стипендианти на фондация „ Комунитас” по плана „ 1000 стипендии”, сред тях има и трима носители на Специалната стипендия за изключителни достижения. Е.Бабачева работи по посока на креативното писане на учениците и стимулиране на читателската интензивност.
Г-жа Бабачева е създател на доста публикации, отпечатани в сп. „ Български език и литература” и в литературнообразователния сборник за 10. клас „ Литерайко”. В същия алманах дружно с нея създатели са и нейни възпитаници. Многократно е представяла отчети и известия за положителни практики на национални и регионални училищен конференции и семинари. През 2007 година и е присъдено второ място за отчет на Националната конференция „ Училището – мечтана територия на ученика” в направление “Иновационни способи и технологии”. Носител е на почетното отличие на МОН „ Неофит Рилски”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР