Елитно украинско подразделение, действащо в тила на руските войски, стои

...
Елитно украинско подразделение, действащо в тила на руските войски, стои
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Елитно украинско подразделение стои зад взривовете в Крим

" Елитно украинско поделение ", настоящо в тила на съветските войски, стои зад гърмежите във военната база в Крим тази заран, написа в. " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на почитан украински чиновник, поискал да остане неизвестен. Според обявата подразделението е работило в тила на съветските войски и е направило бойкот, като е задействало гърмеж в склада, което е довело до солидна експлозия на муниции.

Очевидните офанзиви с потребление на секрети сили в тила на съперника акцентират изобретателността на украинските сили. От началото на войната те възприемат неконвенционални тактики с вярата да изравнят силите, като се опитат да отхвърлен офанзивите на доста по-голямата и по-добре въоръжена съветска войска.

Изданието обръща внимание и на неотдавнашно изказване на съветника на Оперативна програма Михаил Подоляк, в което той загатва за присъединяване на Украйна, на изказване в Telegram на ръководителя на офиса на украинския президент Андрей Ермак, в което той споделя, че въоръжените сили на страната ще продължат " демилитаризацията ", както и на известието на съветското министерство на защитата за бойкот.

Днес към 6 ч. сутринта в региона Джанкой в Северен Крим стана експлозия на муниции. До момента се знае за двама потърпевши, като са нанесени вреди на близките здания, електрическа подстанция и намиращата се в непосредствена непосредственост железопътна линия. Руското министерство на защитата дефинира повода за детонациите като " бойкот ".

Въпреки че украинското управление не е поело обществено отговорност, съветникът на президента Зеленски Михаил Подоляк загатна за това: " Напомняме: Крим за една естествена страна е Черно море, планини, отдих и туризъм, до момента в който окупираният от Русия Крим е бомбардиране на хранилища и висок риск от гибел за окупаторите и крадците. Демилитаризацията в деяние ", написа Подоляк,.

Той също по този начин съобщи пред украинска телевизия, че Украйна " към момента не е почнала с интервенцията в Крим " и акцентира, че поредицата от детонации, станали в хранилища за муниции в Крим, " едвам в този момент стартира ".

" Спомняте ли си, че съветското министерство на защитата сподели, че те просто не знаят по какъв начин да пушат, не знаят по какъв начин вярно да подходят към сигурността в такива хранилища? Смятам, че съгласно равнището на просветеност на съветската войска, която през днешния ден набира необучени и непрофесионални хора като цяло, броят на сходни " ексцесии " ще пораства. И точно в Крим това ще се разрасне ", сподели Подоляк.

Междувременно се появиха известия за нови гърмежи в Крим. Над военновъздушната база в село Гвардейское в Симферополския регион на Крим се виждат кълба черен пушек, оповестиха локални поданици за съветския в " Комерсант ", само че тази информация не бе доказана, а съгласно видеозаписи пуснати в обществените мрежи пушек над мястото няма.

Според Христо Грозев от проверяващия уебсайт Bellingcat, в тази база е имало 12ъруски самолети. Става дума за бомбардировачи Су-24 и щурмови Су-25.

Russian media report of a new airbase fire in Crimea today, this time on the military air-field at Hvardeyskye (Gvardeyskoe). It housed 12 SU-24М and 12 SU-25СМ planes and was integrated with the Russian Navy.
— Christo Grozev (@christogrozev)

Поредицата от детонации в Крим е третият случай, в който съветски военни уреди са развалени от някаква мистериозна мощ, написа кореспондентът на Би Би Си Павел Аксьонов. Когато на 31 юли в двора на щаба на Черноморския флот се взриви дрон, това беше възприето по-скоро като дребномащабна акция на неорганизирани бунтовници. Държавните съветски медии оповестиха, че дронът е бил самоделен и към него е било прикрепено " взривно устройство с ниска мощ ". Все още не е ясно кой стои зад това.

На 9 август във военновъздушната база в Новофедоровка край Саки избухнаха няколко мощни детонации, а след това стана ясно, че са унищожени към 10 бойни самолета. Характерът на тези детонации също не е открит по безапелационен метод.

Министерството на експанзията на Русия към момента се придържа към версията, че не са спазени ограниченията за противопожарна сигурност. Но западната и украинската преса към този момент започнаха да пишат намерено за дейностите на украинските сили за специфични интервенции.

След анексирането през 2014 година Крим се трансформира в доста значим политически знак на властта за Русия - и освен политически. В Русия се приказва доста за стратегическото значение на полуострова. В държавната агитация полуостровът е източник на сигурност за съветската страна, а не неин консуматор. Многобройните известия за съветски военни учения в Крим, стрелбите с крайбрежни ракетни комплекси и разполагането на военни елементи и уреди за противовъздушна защита там основават визия за предпазена цитадела, която е невероятно да бъде изумена.

Сега, когато с помощта на мобилните телефони е съвсем невероятно да се скрият детонациите на разнообразни места в гъсто обитаеми региони, съветските управляващи се пробват да кажат допустимо минимум за аргументите за тези детонации и пожари. Това е разбираемо - самата опция за сходни удари хвърля сянка върху тези, които би трябвало да охраняват военните обекти в едно от най-защитените места в Русия, написа още Аксьонов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР