Eleven затвори сделка за поредна инвестиция в международна компания. Фондът

...
Коментари Харесай

С инвестиция от 280 хил. евро фондът Eleven влиза в румънския стартъп ProductLead

Eleven затвори договорка за поредна инвестиция в интернационална компания. Фондът вложи 280 хиляди евро в румънската маркетинг платформа ProductLead. Инвестиционният рунд от общо 600 хиляди евро е воден от румънския фонд Sparking Capital, като в него взе участие още шведският фонд Founders Bridge. От компанията ще употребяват свежия капитал за по-бързо разгръщане на бизнеса и екипа.
Маркетинг платформа
Младата компания е учредена през 2017 година от румънците Михай Бокай и Александър Стойка-Марку. Те създават софтуерно решение, което оказва помощ на електронните търговци да основават по-атрактивни за потребителите уеб сайтове. През платформата на ProductLead фирмите могат да основават изложба на продуктите си, която сплотява както наличие, генерирано от консуматори и инфлуенсъри, по този начин и лични фотоси. Софтуерът оказва помощ за събиране на информация за потребителите и наличието, което най-често притегля вниманието им. В допълнение, решението на ProductLead оказва помощ за автоматизирано генериране на рекламни визии за обществените мрежи.

Бизнес моделът на компанията се базира на месечен абонамент, който варира сред 249 евро до 799 евро според от пакета услуги. ProductLead има над 30 клиента, измежду които и огромни корпорации като Samsung, Coca-cola и fitbit.

Въпреки усилването на електронната търговия през последната година рецесията се отразява отрицателно на бизнеса на ProductLead. " Загубихме доста доходи. Паниката беше явна и бюджетите бяха блокирани на всички места ", разяснява за " Капитал " Михай Бокай, съосновател и изпълнителен шеф на компанията. По думите му обаче единствено за четири месеца бизнесът се е възстановил и е повишил месечните си доходи по отношение на интервала преди пандемията. " Това се дължи, от една страна, на фокуса ни върху основни вертикали като електронната търговия, а от друга, на страхотния екип, който съумя да управлява разноските, да убеди клиентите в добавената стойност, която носим, и да убеди вложителите в бъдещите благоприятни условия ", прибавя още Бокай.
Втора поредна инвестиция
Общият капиталов рунд от 600 хиляди евро, в който се сплотяват три интернационалните фонда, е втори за започващата компания. Водещият вложител Sparking Capital влага за повторно капитал в бизнеса.

По думите на Христо Христов, сътрудник в Eleven, главната причина да влагат тези 280 хиляди евро е екипът на ProductLead и създателите, които са серийни бизнесмени. " С възхода на търговията в обществените мрежи търсенето на автоматизация на креативния развой е още по-силно. Хората не са толкоз бързи, когато става въпрос за основаване на наличие, спрямо машините. Харесва ни по какъв начин ProductLead вземат решение този проблем ", добавя пред " Капитал " Христов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР