Елеонора Митрофанова ще замени Анатолий Макаров, който заемаше поста от

...
Елеонора Митрофанова ще замени Анатолий Макаров, който заемаше поста от
Коментари Харесай

Москва праща за посланик в България близка до Ирина Бокова


Елеонора Митрофанова ще размени Анатолий Макаров, който заемаше поста от 2016 година до момента.

Тя не е посланик от кариерата, само че от доста години се занимава с интернационална активност, написа „ Медиапул “.

Източници на съветския уебсайт Daily Storm свързват посланическия ѝ пост в България с " обширните ѝ персонални контакти ", в това число с Ирина Бокова, някогашен общоприет секретар на ЮНЕСКО (2009-2017 г.) В този интервал Елеонора Митрофанова е била непрекъснат представител на Русия в ЮНЕСКО, а от 2001 до 2003 година е заемала поста зам.-генерален секретар на същата организация, след което за година е заместник-министър на външните работи (2003-2004).

Своеобразна кулминационна точка в взаимната активност сред Бокова и Митрофанова е подписаното от ЮНЕСКО съглашение с виртуалната " галактическа страна Асгардия " на съветския бизнесмен и някогашен общоприет шеф на " Алмаз-Антей " Игор Ашурбейли. Това се случва през 2017 година Споразумението с галактическата страна Асгардия е шокирало огромен брой чиновници на ЮНЕСКО – организацията на Организация на обединените нации, която с изключение на за културното завещание, дава отговор и за образованието и науката.

Асгардия е спонсорирала учредяването на орден на ЮНЕСКО " За принос в науката за космоса " с 260 хиляди евро, като в действителност в подмяна е получила първото си съществено самопризнание на интернационално равнище.

Договорът е преустановен едностранно от новата директорка на ЮНЕСКО Одри Азуле след вътрешна проверка на наследството, оставено от Бокова в интернационалната организация.

Според информацията на Би Би Си, ефективно присъединяване за признанието на Асгардия от ЮНЕСКО е взела съветската представителка в организацията Елеонора Митрофанова. Самият Ашурбейли удостоверява, че е има положителни връзки с Митрофанова. Двамата членували и в други организации със съмнителна легитимност.

Самата Ирина Бокова е приключила руската школа за дипломати МГИМО и е близка с Митрофанова.

Новата съветска посланичка у нас е била и шеф на Россотрудничество (2004 - 2009 година и 2019 - 2020 г.) - организация към външно министерство на Русия, която публично се занимава с поддръжка на руснаците, живеещи отвън рамките на страната, и подсилване на връзките в Общността на самостоятелните страни (стр
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР