Елеонора Дончева, която стана популярна с участието си в първото

...
Елеонора Дончева, която стана популярна с участието си в първото
Коментари Харесай

Рак на белия дроб уби една от първите звезди на X Factor България

 Елеонора Дончева, която стана известна с присъединяване си в първото издание на музикалното риалити " Х Фактор " през 2011 година, е издъхнала от рак на белия дроб. Седмица преди да почине, 52-годишната певица показа в обществените мрежи, че животът й е същински пъкъл. Пред приятелки пък декларирала, че се надява тъгите й един път вечно да приключат.

" Подлагам се на химиотерапия в композиция с имунотерапия. Краката ми са подути и не мога да вървя. Цялото ми тяло е в червен цвят. Толкова съм уплашена сега. Да не приказваме, че те изцеждат 650 мл течност от левия ми бял дроб през ден... Това е призрачен сън! ", проплака гласовитата Нора. Преди няколко години тя била диагностицирана с рак. Сега, навръх Бъдни вечер, Нора изгуби продължителната борба за живота си. Тя е издъхнала в болница в Лос Анджелис, надалеч от фамилията и околните си хора.

През ноември Нора призна, че се пробва да не губи вяра, само че положението й за жалост не се усъвършенства. " Нещата по никакъв начин не са добре. Последният месец бях в болница 25 дни. Сега съм с тръбичка в белия дроб, с цел да се изцежда течност, която се събира там всеки 2 дни по 650 мл. Сестра идва да ми я източва ", показа болната певица.

Шокът за околните й е голям, защото Нора била само дете на родителите си. 10 години била омъжена за американец, само че двамата се развели. През март лекарите й разкрили метастази. Единствената опция пред нея била нетрадиционната медицина, а Нора се надявала да й помогне прословутия кубински препарат с отрова от наследник скорпион. Отровата сякаш сама намирала рака, където и да се е появил той в организма и го атакувала. Освен това препаратът имал мощен болкоуспокояващ и противовъзпалителен резултат, написа " HotArena "

Приятелки на Нора намерили клиника в Мексико, където сполучливо лекували заболели от рак в напреднал етап, само че й били нужни 2000 $. Нейни близки съумели да съберат сумата и Нора почнала да приема и отровата от наследник скорпион, която се продава под наименованието " Видатокс ". Оказало се, че отровата освен не й е помогнала, само че даже е влошила положението й. Американските лекари са на мнение, че точно тя я е умъртвила. Така подлата болест изригнала с цялостна мощ, а последните й месеци били истински пъкъл.

" Бог да я елементарни и пресели в царството Господне! Няколко години се бореше с тежък рак на белите дробове и последните месеци се утежни, а от няколко седмици обиколи 5 лечебни заведения и стартира нов тип химиотерапия, само че уви ", написа в обществените мрежи нейната другарка Мая Бранкова. Слуховете, че Нора е издъхнала от Ковид-19 ядосали околните на певицата. По време на престоя си в болничното заведение тя неколкократно била тествана за вируса, само че всичките й проби били отрицателни.

Нора бе финалистка в първия сезон на " Х Фактор ", в който завоюва Рафи Бохосян и омайваше журито с присъщия си глас. Още тогава стана известно, че 15 гoдини тя e билa прoфecиoнaлнa пeвицa в Ню Йoрк. Изпълнителката бе повсеместен създател - сама създаваше музикaтa, тeкcта и aрaнжимeнта на песните си. Учила е " Поп и джаз пеене " в Консерваторията и в музикалния лицей " Бъркли " в Бостън. Занимавала се е c прoдуцирaнe и aрaнжимeнти oщe дoкaтo живeeла в Ню Йoрк. Пeчeлилa e некoлкoкрaтнo нaгрaди зa кoмпoзиция нa " Билборд ". Преди да я повали заболяването, Нора била наставник на млади музикални гении и се изявявала по клубове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР