Еленско със сос от вишни, рибена чорба от есетра, палачинки

...
Еленско със сос от вишни, рибена чорба от есетра, палачинки
Коментари Харесай

Вечеря за тъпаци и вечеря за диктатори

Еленско със сос от вишни, рибена супа от есетра, палачинки с пъдпъдъци и гъби, сорбе от нар, ванилов десерт „ Анна Павлова “. Това е част от едно фамозно седемстепенно меню, на което в понеделник се зарадва не беззъбата бранителка на МОЧА баба Стойна, нито даже добре охранените русофили Карбовски или Дачков. Това са манджите, над които подвигаха тостове за краха на прогнилия капитализъм и гибелта от маймунска шарка на западните гейове диктаторите Владимир Путин и Си Дзинпин.

Има една пиеса, наречена „ Вечеря за простаци “, на престарелия френски абсурдист Франсис Вебер, поставяна е и у нас много пъти. Може да не сте я гледали, само че евентуално най-малко ви е попадала холивудската ширпотреба по неговия текст със същото заглавие. Разказва се за групичка френски баровци, които се редуват да канят ексцентрични и обществено неумели новобранци на снобските си соарета, с цел да им се подиграват. Този, който докара най-големия дръвник, печели премия. С брилянтно възприятие за комизъм създателят ни кара да си зададем куп въпроси за човешките взаимоотношения и в последна сметка да се запитаме „ Кой е същинският простак? “

Е, най-малко по време на огромното плюскане в Кремъл, което по Вебер можем условно да назовем „ Вечеря за диктатори “, тъпакът е повече от явен. И, както постоянно се случва, действителният живот е надалеч по-циничен и непоносим и от най-смелата ирония. Защото в тази ситуация той даже не е поканен да соарето. Глупакът – това е мухлясалият пенсионер с износените дънки на внука си, замъкнал се макар убийствените артритни болки с съветско флагче в ръка до „ Княжеската градинка “.

Глупакът – това е евтиният подкупник, зачеркнал целия си живот и кариера за 4000 лв., с цел да изяснява в ефира на БСТВ или пред клоунската усмивка на Жорко Любенов по какъв начин миротворецът Владимир Владимирович се пробва да спре войната, която НАТО е почнало против него, като разстрелва цивилни и изнасилва 14-годишни момиченца в Бахмут.

Глупакът – това е прибиращият се от работа към този момент полупиян автомонтьор, който подписва в подлеза жалкия пасквил за избавление на лв., до момента в който псува под мустак соросоидните педерасти, лишили му националната горделивост и еднаквост. А в случай че вместо автограф успее да тури единствено кръстче, това не е от неначетеност, а тъй като бърза за у дома, с цел да набие оперираната си от рак жена, че към този момент е просрочен с половин час.

Глупакът – това е оня митоман, който вечер ревизира под леглото си освен за таласъми и караконджули, само че и за дъртата, озъбена усмивка на сатаната Джордж Сорос. Който заплаща петцифрена сума на гадателка да му направи любовна магия да изчука комшийката и като не му се получи, с останалите му 10 лв. купува сярна киселина й я хвърля в лицето й.

Напоследък,съвсем не инцидентно, в политическия диалект се възроди терминът „ потребни идиоти “. Така Владимир Илич Ленин, лидерът на болшевишкия прелом от 1917 година, наричал тези европейски интелектуалци, които подкрепяли неговия терористичен режим даже без да му желаят пари за тази услуга. Е, у нас пък вирее напълно различен разред мозъчно скопени същества – безполезните идиоти. Тези, които търсят кренвирши на промоция в „ Кауфланд “, увити в аленото знаме със сърп и чук, до момента в който някой хапва еленско с вишни. С други думи – безспорни тъпаци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР