Елена Рибакина защити своя треньор Стефано Вуков след критиките, отправени

...
Елена Рибакина защити своя треньор Стефано Вуков след критиките, отправени
Коментари Харесай

Рибакина защити треньора си след критиките на Australian Open


Елена Рибакина отбрани своя треньор Стефано Вуков след рецензиите, отправени към него поради държанието му в част от мачовете ѝ на Australian Open. По време на полуфиналния конфликт с Виктория Азаренка камерите на няколко пъти уловиха много пламенно жестикулиращия Вуков, като след дуела доста почитатели показаха мнението, че той прекалява и държанието му не въздейства добре на Рибакина. В своя отбрана експертът съобщи „ Много е елементарно да правиш клипове и да създаваш кавги там, където ги няма “.

По време на финала държанието на Вуков бе много по-спокойно, само че все пак Пам Шрайвър изрази мнението, че Рибакина би трябвало да си откри нов треньор. „ Гледайки Рибакина, която се пробва пъкъл завоюва втората си купа от Големия шлем в границите на седем месеца, се надявам тя да си откри треньор, който да я почита от самото начало и да не се задоволява с нищо по-малко от това “ – написа американката в Twitter. Това докара до борба сред нея и треньора на Белинда Бенчич – Дмитри Турсунов, съгласно който тези мнения са „ противоречиви “ и Шрайвър би трябвало да се извини на Вуков.

Самата Рибакина, която завоюва купата на Уимбълдън под управлението на Вуков, разгласява статус в Instagram, с който отбрани своя ментор.

„ След чудесния Australian Open видях много притеснителни мнения в обществените мрежи по отношение на държанието на моя треньор Стефано Вуков. Бих желала да изясня всевъзможни недоразумения. Стефано повярва в мен, когато никой различен не го направи, и това продължава към този момент доста години. Заедно изготвихме тактика по какъв начин мога да реализира велики неща и резултатите ми на шампионатите от Големия шлем демонстрират правотата на неговите способи. Той е буен треньор с големи знания за тениса. За разлика от хората, които пишат тези мнения, той ме познава доста добре както като състезател, по този начин и като човек “ – написа международната №10.

„ Хората, които ме познават, са наясно, че в никакъв случай не бих се съгласила да работя с треньор, който не почита мен или работата, която вършим. Може да съм спокоен човек на корта и отвън него, само че все пак съм упорит състезател, който се стреми към велики неща и Стефано ми оказа помощ доста в това отношение. Моля ви да не обръщате внимание на подправените вести, които настояват противоположното “ – добави представителката на Казахстан.

Рибакина и Вуков работят дружно от 2019, като тенисистката е безапелационна, че няма никакво желание да сменя треньора си. Следващите шампионати в календара на международната №10 са WTA 500 в Абу Даби (6-12 февруари) и WTA 1000 в Дубай (19-25 февруари).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР