Елена Рибакина в хода на отминалите две седмици затвърди отличните

...
Елена Рибакина в хода на отминалите две седмици затвърди отличните
Коментари Харесай

Шампионката от ИУ оцеля: Рибакина се забърка в голяма драма, но премина първия кръг в Маями

Елена Рибакина в хода на отминалите две седмици затвърди отличните усещания по собствен адрес след достигнатия край на Аустрелиън Оупън при започване на сезона, откакто надигра международните номер едно и две - Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, с цел да победи с дебютната си WTA 1000 купа в Индиън Уелс. Мигновено обаче представителката на Казахстан, която до неотдавна лекуваше контузия в гърба, се насочи към шампионата от същата категория в Маями, където към този момент реализира откриващия си триумф, откакто надделя Анна Калинская за 2 часа и 15 минути на корта - 7:5 4:6 6:3. С успеха си международната номер 10 се класира за третия кръг във Флорида, където сходно на надпреварата в Индиън Уелс, ще премери сили с Паула Бадоса, която повали при похода си към трофея в Калифорния.

Началото на дуела беше неубедително за шампионката от Уимбълдън, която позволи поредност от неточности и разреши на рускинята да реализира пробив още в дебютния за мача гейм. Рибакина очевидно се отърси от случилото се още на момента, като на няколко пъти доближи шансове за възобновяване на пасива си, които обаче международната номер 64 заличаваше и докара нещата до 5:3 в своя изгода. Именно в тези минути нервността от опцията да излезе напред в общия резултат обзе Калинская, чиято игра претърпя цялостен провал, до момента в който за нейна сметка носителката на купата от Индиън Уелс влезе в напредък и чрез серия от четири следващи гейма отмъкна откриващия сет.

С настъпването на втората част разочарованието, което изпитваше рускинята от лековато пропиления си задатък, беше повече от очевидно и международната номер 7 не се поколеба да тръгне в офанзива, като осъществя пробив по пътя към успеха и поведе с 4:1. Предрешила привидно крайния си триумф в срещата, подгласничката от Аустрелиън Оупън позволи безумен спад, който обаче рускинята, както по всичко личеше, очакваше и съумя да завоюва идващите пет гейма в конфликта, с цел да изравни резултата в обособените сетове.

На старта на решителната трета част международната номер 64 за следващ път в хода на дуела показва здрави нерви и отрази два брейкбола в дебютното си подаване на начален удар, като след това даже на собствен ред разполагаше с такава опция, с цел да поведе. Въпреки съмненията в представянето си в последния близо час на корта, Рибакина въпреки всичко не позволи изненада и след замяна на пробиви се оказа в печелившата позиция, като беше безупречна на сервис и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР