Елена Рибакина е първата финалистка в тазгодишното издание на Откритото

...
Елена Рибакина е първата финалистка в тазгодишното издание на Откритото
Коментари Харесай

Елена Рибакина е първата финалистка на Australian Open

Елена Рибакина е първата финалистка в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто надигра Виктория Азаренка със 7-6 (4), 6-3 за към един час и 45 минути игра.

Казастанката, настояща шампионка на Уимбълдън, се оказа в ролята на догонваща в откриващия сет след пробив на двукратната победителка в Мелбърн. Азаренка обаче бързо сдаде преднината си, а по-добрата игра на Рибакина й подсигурява нов брейк и задатък от 5-3. Сервирайки за продобиване на частта обаче тя се пропука, пропускайки и сетбол, като в последна сметка се стигна до тайбрек, откакто 22-та в схемата избави три точки за пробив в 11-ия гейм. В тайбрека и двете направиха неточности, като Рибакина имаше два сервиса при 5-2 в своя изгода, само че загуби и двете точки. Впоследствие това обаче направи и Азаренка, което докара и до сет за казахстанката след тъкмо час игра.

Вторият сет започва по-добре за Рибакина, която поведе с пробив за 3-1. При 5-2 тя сервираше за мача, само че нервите й не устояха и Азаренка върна един от брейковете. Беларускинята обаче продължи с брака в играта и позволи нов пробив, който се оказа съдбовен и постави завършек на присъединяване й в шампионата. Рибакина направи три пъти повече асове от съперничката, като приключи с позитивен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности – 30-21, до момента в който Азаренка завърши с 26-27.

За Рибакина това ще бъде втори край в шампионатите от Шлема, откакто предишното лято тя надигра Онс Жабер от Тунис в разногласието за купата на Уимбълдън. Азаренка ще би трябвало да изчака най-малко още една година за трети край в Австралия, където победи през 2012 и 2013 години. Рибакина ще играе за купата с победителката от втория полуфинал, който опълчва непоставената полякиня Магда Линет и петата в света Арина Сабаленка от Беларус.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР