Елена Алексиева взе наградата на литературния клуб „Перото” за 2019

...
Елена Алексиева взе наградата на литературния клуб „Перото” за 2019
Коментари Харесай

Триумфът на „Свети вълк”

Елена Алексиева взе премията на литературния клуб „ Перото” за 2019 година в категория " Проза " за романа си " Свети вълк ".



Това е второто огромно отличие за Алексиева след Голямата премия в състезанието за български разказ на годината " 13 века България ".

Романът, който излезе с логото на издателите на Мишел Уелбек у нас «Факел експрес», споделя за двама финансово обезверени учени от Българска академия на науките, които слизат в изоставените забои, с цел да копаят въглища, и попадат на населено място на подземни хора. Но животът ъндърграунд не се оказва толкоз друг.



За премиерата на книгата феновете на гения на Елена Алексиева трябваше да се спуснат в минните галерии на Перник, там, където се развива част от действието на тази неуместна история.

Проф. Светлозар Игов взе премията „ Перото” за повсеместен принос, Марин Трошанов и Петър Станимиров - за детска литература с книгата „ Роботът Чапек на планетата с трите слънца.

Книга първа. Роботски приключения”. Добромир Байчев е спечелилият в категория „ Дебют” за романа си „ Глиненият цар “.

Хеле Далгор сграбчи оценката за превода си на датски на „ И други истории “ и „ И всичко стана луна “ от Георги Господинов. В категорията „ Поезия “ отличие е за Цочо Бояджиев за „ Книга на разкаянията и утешенията “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР