Електроразпределителното дружество в Североизточна България обнови 6-километров участък от трасето

...
Електроразпределителното дружество в Североизточна България обнови 6-километров участък от трасето
Коментари Харесай

Рехабилитация на мрежата за 140 000 лева извърши ЕРП Север в град Игнатиево край Варна

Електроразпределителното сдружение в Североизточна България обнови 6-километров сектор от трасето на въздушна електропроводна линия (ВЕЛ) Игнатиево, захранваща град Игнатиево и вилна зона Доброглед, които се намират на 13 км западно от град Варна.

Рехабилитацията на ВЕЛ Игнатиево доставя с електричество обитаемоте места с общо 4800 поданици и е изпълнена според заложените в ремонтната стратегия на ЕРП Север параметри за замяна на детайли от електроразпределителните уреди. Монтирани са нови стълбове от стоманобетонен и железорешетъчен вид, заменени са конзоли, изолатори и вериги. Като мярка за попречване на повреди в резултат на оплетени от ветрове проводници са сложени 288 дистанционера. Допълнително за запазване живота и здравето на пернатите типове са инсталирани 72 комплекта птицезащитни устройства. Направената инвестиция на сдружението възлиза на 140 000 лв..

Град Игнатиево наред с в.з. Доброглед, област Варна, са измежду обитаемоте места с растеж на жителите в резултат на пандемията от ковид през последните две години. Вложените в електроразпределителната мрежа на региона средства са част от поредната политика на ЕРП Север за възобновяване на оборудванията във вилните и крайградските зони в покрайнините на по-големите градове. Направената рехабилитация ще обезпечи по-качествено и несъмнено зареждане за потребителите на електрическа енергия в посочените обитаеми места, поради предстоящото утежняване на метеорологичните условия през зимните месеци на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР