Електроразпределение Юг монтира 181 нови платформи за щъркелови гнезда по

...
Електроразпределение Юг монтира 181 нови платформи за щъркелови гнезда по
Коментари Харесай

Монтираха 181 платформи за щъркелови гнезда по стълбове в Югоизточна България

Електроразпределение Юг инсталира 181 нови платформи за щъркелови гнезда по стълбове от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. Това оповестиха от пресцентъра на енергийното сдружение. С тях общият брой на платформите, инсталирани за предотвратяване живота на щъркелите, oт 2009 година насам възлиза на 2973.

Стълбове от електроразпределителната мрежа са желано място от щъркели за разполагане на техните гнезда, като постоянно тези гнезда са в непосредствена непосредственост до проводниците. В доста случаи това е причина за повреди и произшествия, които от една страна се отразяват съдбовно на птиците, а от друга предизвикват вреди и спирания по мрежата, разясняват от компанията.

Чрез слагането на защитни платформи гнездата се повдигат на разстояние към един метър от проводниците. По този метод освен се защищава животът на птиците, само че и се понижава евентуалната заплаха от подпалване на гнездата, защото металните платформи не разрешават те да пропадат сред проводниците на електрическата мрежа.

Обезопасяването се прави преди пролетната миграция на птиците и в утвърждения период от Министерството на околната среда и водите – до 1 март, се споделя още в известието.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР