Електронният гигант Филипс“ заяви, че търговските санкции са започнали да ...

Електронният гигант Филипс“ заяви, че търговските санкции са започнали да

Търговските санкции нанасят щети върху Philips

Електронният колос „ Филипс “ съобщи, че комерсиалните наказания са почнали да оказват въздействие на маржовете на печалба в един от отделите за здравно съоръжение и че поръчките са изравнени през третото тримесечие.

Холандската компания, която в огромна степен се насочи към построяването на здравно съоръжение през последните години, заяви, че чистите печалби са намалели с близо 30% до 208 милиона евро (231 милиона долара) през трите месеца до септември, посредством значително на 78 милиона евро снижения.

В бизнес направлението за съоръжение, помагащо на лекарите и болничния личен състав за наблюдаване на пациентите, глобите са почнали да понижават маржовете.

Оперативният марж в отдела Connected Care е намалял от 15,8%  до 11,3%   " заради последствията от митата ", споделя в изказване основният изпълнителен шеф Франс ван Хутен.

Той също по този начин уточни прекалено бавното влияние на ограниченията, ориентирани към намаляване на въздействието на митата, незадоволителното потребление на фабриките и продуктовата композиция като фактори.-->

Като цяло продажбите са нарастнали с 6% на сравнима основа, като Китай е отпред с двуцифрен напредък. Приемът на поръчки обаче е подравнен, откакто скочи с 11% през третото тримесечие на предходната година.

Докато Ван Хутен разказва представянето на третото тримесечие като " смесени резултати " за компанията, той сподели, че „ Филипс “ към момента чака поправен растеж на продажбите от 4,0-6,0% за годината, като общият му действен марж ще нарасне леко.

Акциите в „ Филипс “ паднаха с 3,2% в обедната търговия на борсата в Амстердам, където показателят АЕХ беше с 0,2% по-нисък.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg