Електронният еднократен билет за пътуване в метрото и надземния транспорт

...
Електронният еднократен билет за пътуване в метрото и надземния транспорт
Коментари Харесай

Най-после, електронен билет за градския транспорт в София

Електронният еднократен билет за пътешестване в метрото и надземния превоз в София към този момент е реалност. Продажбата му става посредством приложението, от което до момента се купуваха дневните и нощни електронни карти.  То е част от новите функционалности на автоматизираната система за електронно таксуване, която сега е в тестов режим. 

Как става покупката на карта или билет? В браузъра на телефона се вкарва sofia.mpass.bg, прави се регистрация с имейл, след което може да се купи билет за целия ден или за нощния превоз. Цената за едно пътешестване си остава 1,60 лева. Плащането през телефона става с дебитна или кредитна карта, или през мобилния оператор, а обработването на покупката лишава 45 секунди.

Полученият QR код ще съставлява билета, с който влизате в метрото през обозначените за това места. Той ще би трябвало да се показва контрольорите в рейсове, тролейбуси и трамваи, с цел да го сканират и удостоверят, че транспортният документ е годен.

" Услугата се пуска предварително, с цел да се види какво ще бъде публичното мнение ", изясни шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев. 

Той изясни, че билетът за еднократно пътешестване би трябвало да се употребява единствено в границите на час и половина, защото по-късно време той става недействителен. " Ако пътуването не се реализира, билетът изгаря ", заяви Дилчев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР