Електронната система за резервиране час за ваксинация ще бъде пусната

...
Електронната система за резервиране час за ваксинация ще бъде пусната
Коментари Харесай

Електронното записване за имунизация тръгва, но не гарантира ваксина

Електронната система за запазване час за имунизация ще бъде пусната в 17 часа през днешния ден, 4 март, на уеб страницата на Националната здравно-информационна система. Тя дава опция в 4 лесни стъпки да бъде записан ден и час за слагане на желаната ваксина в някой от настоящите 352 имунизационни пункта. Системата ще преценява свободните часове с наличностите от ваксини, само че въпреки всичко резервирането на час и изборът на желана ваксина не дават гаранции, че ще бъдете имунизирани с нея в уговорения ден.

Всичко зависи от доставките, наличностите и вероятни непредвидени условия към тях. Хората ще получават вести 24 часа по-рано по имейл или телефон, тъй че да бъдат подсетени или предизвестени да не се разкарват, в случай че имунизацията не може да се реализира поради липса на ваксини.

Това стана ясно при представянето на системата за резервация на час от фирмата-разработчик " Информационно обслужване " и здравният министър Костадин Ангелов. Здравният министър прикани и хората да са дейна страна и да освобождават часове при смяна в проектите, с цел да не се хабят ваксини.

Запазване на час в 4 стъпки

Запазването на час става в 4 стъпки: въвеждане на персонални данни, избор на ваксина, избор на имунизационен център и избор дневно и час. Човек може да бъде записан и от собствен родственик или непосредствен. В е-системата е качено и осведоменото единодушие, което можете да свалите и попълните авансово, с цел да го занесете готово и да не губите време пред пункта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР