Електронна музика, съвременно изкуство, екология - рядко свързваме всичко това

...
Електронна музика, съвременно изкуство, екология - рядко свързваме всичко това
Коментари Харесай

Каквото се случи в Камчия, си остава в Камчия

Електронна музика, модерно изкуство, екология - рядко свързваме всичко това с Камчия, само че фестивалът Ritual Gatherings (30 юни - 3 юли) ще съчетае тези детайли в едно на плажа на варненския курорт.

Сред диджеите и електронните актьори на фестивала, който ще съвпадне с " Джулай морнинг ", са шведският продуцент Axel Boman, английските диско класици Crazy P Soundsystem, DJ Holographic от Детройт, S.A.M., Иван Шопов (свързван още с Cooh, Balkansky, " Авигея " ), както и Ropotamo Live, Garo от българския лейбъл " Друга планета ", Factuaw, ANNNA (Isterika) и други

Артистичната стратегия е селектирана от Мартина Йорданова, куратор в Националната художествена изложба и шеф на Габровското биенале. В нея са норвежката аудио-визуална пърформанс артистка Tine Surel Lange, хореографът, живеещата в София италианска художничка, Ина Валентинова,, ще гостуват и представители на Музея на живото изкуство в Рейкявик.

Кулинарната част включва така наречен ритуална вечеря за 150 души, която ще бъде с нулев боклук, с местни артикули. Менюто е авторско и зад него застават основните готвачи Владислав Панев от ресторант " Космос " и началник Филип Спасов.
DJ Holographic Реклама Защо тъкмо Камчия?
Изборът на уредниците, които предизвикват събития под името на Ritual Gatherings през 2015 година, се оказва плод на дълъг развой на търсене по място, което да предложи усамотение и въпреки всичко логистични благоприятни условия да се организира сходно събитие.

" Само сцената ни тежи три тона и е напълно направена от дървен материал, а артистичната стратегия ще предложи няколко доста огромни съоръжения, които би трябвало да бъдат доста деликатно превозени и конфигурирани на самия плаж ", споделя Фарис Аббас, създател на Ritual Gathering. " Друг фактор бяха естествените дадености на мястото - търсехме огромен плаж с гора, с цел да има и сянка, а се оказа, че съвсем няма плажове на българското Черноморие, които да са останали " чисти " - без питейни заведения, без заведения, без застрояване или " подпорни стени ". Седели сме с часове в Гугъл Earth да набелязваме заливи, носове, плажове, а по-късно палехме колите и се отправяхме натам - по този начин няколко сезона. " След като обикалят всички евентуални благоприятни условия на юг, те вземат решение да тръгнат на север.
Иван Шопов, един от изпълнителите на Ritual Gatherings. Снимка: Ивайло Петров
Екипът на Фарис взема решение и да поеме риска да не се преценява толкоз с дистанцията от София, а да разчита на Варна като град, който също може да излъчи солидна аудитория. " Претеглихме всички фактори - един от най-решаващите беше, че плажът е голям и може да побере всичко, което желаеме да представим. Пътят от Варна е бърз и елементарен. Тук има всичко належащо, с цел да създадем един удобен фестивал, до който да имаш няколко разновидността да стигнеш, няколко разновидността да пренощуваш комфортно и умерено, да се насладиш както на природата, по този начин и да си покрай града. Най-щастливи сме от обстоятелството, че не направихме никакъв компромис с фактора " естествени дадености " - той е даже повече, в сравнение с сме си представяли. "
Изграждането на една аудитория
Сред провокациите пред фестивала е и по какъв начин да сплоти аудитория, която в България е постоянно сегментирана. " Това е по този начин, а в това време пазарът не е толкоз огромен. Някак по-рядко се опитва, не се дават доста благоприятни условия на публиките да се срещат, интегрират и да претърпяват нещо дружно ", споделя Амалия Аббас, маркетинг шеф на фестивала и сестра на Фарис (двамата са от българско-сирийско семейство). Тя има вяра, че събитието ще събере хора, обединени от интереса си към приемствеността и запазване на природата. " Това са споделени полезности от хората, които ще дойдат, без значение какви са музикалните им желания, дали вървят на изложения за модерно изкуство, или избират обичайни музеи. Опитваме да съберем хора и с друг начин на живот - фестивалът ще има доста богата дневна стратегия, подобаваща за всички възрасти и разнообразни ползи, в това число и доста интензивности за деца. Акцентираме на дневната стратегия и удобното фестивално прекарване също толкоз, колкото и на нощната. "
Шведският диджей и продуцент Axel Boman Реклама
Сред задачите на Ritual Gatherings е след края му да не си проличава, че нещо се е случвало там. Всеки на входа може да се снабди с железно канче за многократна приложимост, храната ще се предлага в биоразградима посуда, боклукът ще бъде събиран разделно. " В последните години започнахме доста да подчертаваме върху екологичната страна на събитието, тъй като, обикаляйки други фестивали по света, виждаме какъв брой жесток е човешкият отпечатък ", споделя Виктория Цачева от екипа на фестивала. " Започнахме да организираме и почиствания и да ангажираме нашата аудитория в тях. " Предстои организирането на огромно разчистване на устието на река Камчия на 11 юни, в което ще се включат и доброволци от Варна.

На 28 май ще провеждат празненство и pop-up галерия на паметника " Създатели на българската страна " в Шумен.

Точното разписание на програмата за самия фестивал в Камчия и повече информация за съпътстващия събитието конгрес за експерти в областта на културата - на.


Четено Коментирано Препоръчвано 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Войната в Украйна 1 Свят 2 Градове 3 КапиталНО 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Коментари и разбори Реклама class= " row " > Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР