Електронен терор на медиите заради носенето на маски от депутатите

...
Електронен терор на медиите заради носенето на маски от депутатите
Коментари Харесай

Слагайте маската без хленчене, г-н Жаблянов

Електронен гнет на медиите поради носенето на маски от депутатите – това е определението на някогашния зам.-председател на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов заради излезли в медиите фотоси и видеокадри от пленарна зала на Народното събрание и какъв брой доста депутати там не носят маски, откакто има категорично предписание на здравния министър, че в затворени обществени пространства маски би трябвало да се носят.
Г-н Жаблянов не за пръв път показва такова държание. Да напомним за какво той беше свален от поста на зам.-председател на Народното събрание – тъй като съобщи, че Народният съд от 1945 година е бил " належащо и неизбежно правораздаване ". Припомням го, тъй като надали доста елементарни хора си го спомнят – въпреки всичко да помниш всяка простотия, сътворена от политиците ни, е непостижима задача.
Та тъй като господин Жаблянов наподобява има афинитет към този съд, най-малко по този начин ми се коства на мен, ще си разреша да му кажа следното: Българските политици и в частност Вие, господин Жаблянов, не сте видели гнет! Не сте видели даже задоволително цивилен напън. Напротив, Вие самият, а и сътрудниците Ви по партия и по други партии, сте еманация на безочливост – Виктор Николаев добре го сподели през вчерашния ден сутринта.
Понеже очевидно не Ви пука, ще Ви напомня – гражданските общества, които и в България сочим за образец, всеобщо са се формирали като такива поради един или няколко по-големи катаклизма в предишното, свързани със здрав пердах, кютек или казано по-книжовно – гражданска война. Защото политиците и имащите власт прекомерно постоянно не помнят за какво им е дадена власт – не с цел да я използват единствено за себе си. А като настойчиво отхвърлят да си спомнят, най-после тези, които са им дали тази власт, вземат тоягите и припомнят.
В България не го вършим и моето виждане е, че това е огромен проблем, тъй като очевидно с приказки не става. Ще съблюдава цялата страна заповед за маски, ще ни порицават от екрани и уеб сайтове да не се разпускаме, само че господин Жаблянов, тъй като е доста специфичен, няма да носи маска, тъй като е доста значим и вирус не го лови, по този начин ли? В естествен свят и естествена страна, скоропостижно господин Жаблянов отива в политическия мочур и в никакъв случай не излиза от него. В България се постанова да си пишем неща, които се усвояват през първите 7 години. Моите първи 7 ги помня – за този интервал татко ми един път ми загря врата, тъй като доста знаех и влагата си остана. Г-н Жаблянов, на Вашия врат студено ли му е? Необходимо и неизбежно ли е да бъде загрят, по какъв начин мислите?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР