Електромобилите Tesla и техните шофьори неведнъж са се превръщали в

...
Електромобилите Tesla и техните шофьори неведнъж са се превръщали в
Коментари Харесай

Да заспиш, докато караш Tesla

Електромобилите Tesla и техните водачи нееднократно са се превръщали в участници в куриозни и от време на време рискови обстановки. Причината е самостоятелният режим на ръководство, който колите на Илон Мъск разрешават.

Уточнението, че той може да се употребява единствено когато лидерът е зад кормилото и не изпуска от внимание протичащото се пред него очевидно постоянно се подценява. А това е причина и за съществени катастрофи, както и за искане на законови ограничения.

Последният случай е от Канада. Полицията получава сигнал, че притежател на Tesla спи зад кормилото, до момента в който автомобилът се движи със 150 км/ч по оживена автомагистрала. Още по-интересното е, че до него има и сателит, който също е бил задремал. За благополучие, до случай не се стига.

Speeding and sleeping? Tesla driver faces criminal charge in Alberta
— Montreal Gazette (@mtlgazette)
20-годишният водач се снабдява с обвиняване за това, че кара под въздействието на мощна отмалялост, както и за рисково каране и превишаване на разрешената скорост. Очаква се напълно скоро той да се изправи пред съда, предава Guardian.

Watch: Man asleep at wheel as self-driving Tesla speeds at 90 kmph
— NDTV (@ndtv)
Това е следващият от редица неуместни случаи напоследък. През януари водач от Онтарио е санкциониран, че си мие зъбите, до момента в който неговата Tesla се движи със 135 км/ч . Два месеца по-рано различен електрически автомобил от същата марка бе видян да се движи без водач зад кормилото в насрещното на автомагистрала.
 Tesla, новите датчици в електрическите автомобили и какви са техните функционалности
Колко по-умна може да стане една Tesla

Подобренията не стопират

В Съединени американски щати се проверяват редица произшествия, породени точно от самостоятелния режим на ръководство, както и от безразсъдството на водачите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР