Електрификацията на автомобилната индустрия изглежда е неизбежна. Почти всеки производител

...
Електрификацията на автомобилната индустрия изглежда е неизбежна. Почти всеки производител
Коментари Харесай

Стара Dacia се превръща в първата електрическа Lada

Електрификацията на автомобилната промишленост наподобява е неизбежна. Почти всеки производител влага милиони евро в нови технологии и даже по-малки компании, които работят единствено на един пазар, желаят да продължат напред с транспортни средства, задвижвани от акумулатори. в този момент Lada също се причислява към това развиване и макар че първото електрическо транспортно средство към момента не е готово за произвеждане, към този момент има първообраз, който ни демонстрира по какъв начин ще наподобява бъдещата e-Largus.

След напускането на Renault, АвтоВАЗ - компанията майка, която създава Lada - се бори да стартира да прави и доставя нови модели. Руската марка неотдавна възобнови производството на Granta, само че без ABS, въздушни възглавници и други модерни функционалности. За новия си план Lada се насочва към технология, с която на практика няма опит и показва хипотетично работещ първообраз на електрическо комби с висок покрив.

Ако дизайнът на e-Largus ви наподобява познато, това е тъй като автомобилът е основан на предходното потомство на Dacia Logan LCV. Този автомобил е основан на платформата B0 на Renault-Dacia, пусната през 2004 година и върху която са построени модели като първото потомство Dacia Duster, Nissan Kicks, Mahindra Verito Vibe и Lada Xray. Архитектурата е значително непроменена за електрическия Largus, като от съветската компания споделят, че са съумели да вградят батериите в пода. Трябва също да е допустимо бързо зареждане посредством CCS връзка.
`Стара

За страдание Lada не дава никаква информация за техническите данни на e-Largus, макар че съветските медии оповестяват, че той ще се предлага като с пет, по този начин и със седем места и ще са налични и пътническа версия, и като лекотоварна. Според някои източници обсегът с едно зареждане може да доближи до 400 километра. Това число обаче е импровизирано и ни звучи прекомерно оптимистично поради остарялата платформа на Dacia.

Lada публично удостовери, че компанията ще пусне серия от прототипи през идната година, с цел да организира проби за валидиране, преди електрическата кола да може да влезе в произвеждане. Все още обаче не е известно по кое време готовият за произвеждане e-Largus ще се появи на пазара.

Като се имат поради дребното детайлности, които марката разкрива все още, не би било изненадващо, в случай че стартирането на пазара се отсрочи за неустановен период от време. По най-оптимистичните прогнози това няма да се случи по-рано от 2024 година.
`Стара

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР