Електрическият седан Lucid Air, представен през 2020 г., в своята

...
Електрическият седан Lucid Air, представен през 2020 г., в своята
Коментари Харесай

Електромобил измина повече от 1100 километра без презареждане

Електрическият седан Lucid Air, показан през 2020 година, в своята версия с най-дълъг пробег е в положение да измине повече от 800 километра без презареждане - подобен обсег е заявен от производителя. Американски блогъри от YouTube канала The Kilowatts взеха решение да тестват дали електрическата кола може да измине по-голямо разстояние, в случай че се употребява по този начин наречената хипермилинг техника, ориентирана към максимизиране на енергийната успеваемост. В резултат на това електрическият седан измина 1106.2 километра.

Lucid Air Dream Edition Range взе участие в конкуренцията с " паспортен " ресурс на мощ от 837 километра - това е със 185 километра повече от Tesla Model S Long Range. Като маршрут бяха определени елементарни пътища в щата Юта, по който електрическия автомобил се движи със междинна скорост от 43 километра в час. При избора на път блогърите авансово взимат поради положението на асфалта, трафика и за всеки случай близостта на зарядните станции.

Шофьорът се сменя на всеки три часа. По време на опитът, която продължи повече от ден, електрическата кола получи щета и се наложи да се смени кормилото. Ако не беше този форсмажор и не прекомерно удобните метеорологични условия, Air щеше да измине още повече, настояват блогърите.

Първоначално те се стремяха към Световния връх на Гинес за изминатото разстояние от електромобил без слънчеви панели - 1 607 километра. Рекордното достижение обаче е на пробен електромобил The Phoenix, особено издигнат от рециклирани материали, а при положение с Lucid Air Dream Edition Range става дума за серийна трансформация.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР