Електрическият FIAT 500 отваря магическа“ врата за задните места Новият

...
Електрическият FIAT 500 отваря магическа“ врата за задните места Новият
Коментари Харесай

FIAT 500 Electric 3+1 вече и в България

Електрическият FIAT 500 отваря „ магическа “ врата за задните места

Новият електрически FIAT 500 в последната си версия 3+1 разполага с „ магическа “ врата за по-удобен достъп до задните места. След хечбека и кабриото това е третият вид за каросерия на модела, който към този момент завоюва 25 влиятелни интернационалните награди от лансирането си до момента.

Иконичен дизайн
Със своя безпогрешно различим иконичен дизайн и най-нови технологии електрическият FIAT 500 въплъщава подвижността на бъдещето по характерен италиански метод, който носи усмивка и приятност при всеки контакт с автомобила. Новата платформа усилва и вътрешното пространство, защото каросерията е с 6 см по-дълга и с 6 см по-широка спрямо предходното потомство. Междуосието е увеличено с 2 см, а колелата са по-големи и ситуирани в самите краища на автомобила. Това придава на модела по-силна характерност, а на пасажерите – по- огромен комфорт, като в това време дължината на автомобила остава под 4 метра и разрешава изключителна маневреност в градска среда.

Версия 3+1
Версията 3+1 на електрическия FIAT 500 е най-гъвкава във връзка с вътрешното пространство и е ориентирана към консуматори, които постоянно употребяват втория ред седалки при всекидневното си шофиране. Допълнителната врата се намира отдясно зад пасажерската и се отваря срещуположно на нея. В резултат се образува доста необятен и безпрепятстван отвор за качване и слизане на задните места, защото централната колона е изцяло интегрирана в спомагателната врата.

Много по-лесно е също закрепването и използването на детски столчета, както и слагането на по-обемисти предмети зад предните седалки. Допълнителната врата се вписва хармонично в структурата на автомобила, без да нарушава неговият елегантен дизайн и без да се отразява на компактните му размери. Същевременно улесненият достъп до втория ред седалки уголемява функционалността на модела. Налични коли от новата версия 3+1 на електрическия FIAT 500 към този момент са разполагаем на българските консуматори в формалните представителства на марката в страната и се оферират при промоционални лизингови условия.

До 460 км пробег в града
Електрическият FIAT 500 в трите си версии хечбек, кабрио и 3+1 се предлага със солидна батерия с потенциал 42 kWh, която обезпечава пробег до 320 км (по WLTP). Фабричната гаранция на батерията е 8 години. При придвижване в градски условия могат да бъдат изминати до 460 км с едно зареждане посредством функционалностите за регенериране на сила при понижаване на скоростта и при прекъсване. При консуматори със междинна дневна отдалеченост към 50 км зареждането може да се прави един път на няколко дни, един път седмично или даже по-рядко.

Зареждането на батерията се реализира елементарно и бързо, защото моделът е оборудван с 85kW система за зареждане. Тя разрешава при включване на подобаваща станция единствено за 5 минути да се акумулира енергиен запас за изминаване на 50 км – повече от нужното за превъзмогване на междинната дневна отдалеченост на множеството водачи. На бърза зарядна станция единствено за 35 минути батерията може да се изпълни до 80%. В домашни условия зареждането също е елементарно от елементарен контакт на домакинската мрежа или от устройство вид уолбокс.

Три режима на шофиране
Водачът на електрическия FIAT 500 има опция да въздейства върху пробега със своя жанр на шофиране и избор на режим на работа на автомобила. С комфортен комутатор на централната подпора се задава един от трите вероятни режима на шофиране – Normal, Range и Sherpa:

-Normal: този режим включва настройки, които са допустимо най-близки до шофирането на автомобил с мотор с вътрешно горене.
-Range: този режим задейства функционалността за ръководство на автомобила с един педал (на газта). Отпускането на педала на газта води до интензивна регенерация на сила и до бързо понижаване на скоростта сходно на това при натискане на спирачката. При ежедневно шофиране в този режим в градски условия лидерът може да удължава пробега и да употребява единствено един педал.
-Sherpa: този режим усъвършенства наличните енергийни запаси, с цел да подсигурява, че ще бъде достигната заложената в навигационната система дестинация или до най-близката станция за зареждане. Подобно на хималайските шерпи, които направляват високопланинските експедиции за сполучливо постигане на задачата, този режим настройва разнообразни параметри (например оптималната скорост, реакцията на педала на газта, климатичната система) за идване до крайната точка.

Бързо електрическо ускоряване
Мощността на заддвижващия електрически мотор на FIAT 500 е 87 kW (118 конски сили), а оптималният въртящ миг от 220 Nm е разполагаем от самото допиране на педала на газта. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 9,0 секунди, а спринтът от 0 до 50 км/ч – единствено 3,1 секунди. Водачът може непрекъснато да следи енергийните потоци при работата на автомобила на огромни цветни екрани. Централно разположеният 10,25-инчов екран с висока резолюция на инфо-развлекателната система дава напълно ново потребителско преживяване, бързо и интуитивно ръководство на функционалностите, както и лесна безжична интеграция и зареждане на смарт телефони.

Автономно шофиране от второ равнище
При лансирането си електрическият FIAT 500 се трансформира в първия градски модел, оборудван с най-съвременни електронни системи за самостоятелно шофиране от второ равнище. Челна камера следи зоната пред автомобила, а адаптивен круиз надзор в композиция с помощник за придържане в средата на лентата контролира скоростта съгласно движещите се начело транспортни средства. Сензори наблюдават зоната на 360 градуса към автомобила, с цел да се елеминират всевъзможни опасности при паркиране или комплицирани маневри. Асистент за наблюдаване на положението на лидера разпознава признаците на отмалялост и при съществуване на такива предлага отмора.

Успешен модел на доста пазари
През миналата 2021 година FIAT 500 беше най-продаваният електромобил на концерна Stellantis, както и най-продаваната градска електрическа кола в Европа. Това беше и най-купуваният електрически модел в своя клас в осем страни на континента и най-търсеният електрически автомобил от всички класове в Италия. След сполучливото лансиране на европейските пазари електрическият FIAT 500 към този момент се предлага в Израел и Бразилия, а през актуалната 2022 година се вкарва в продажба в Япония и в други страни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР