Електрическите превозни средства бързо набират популярност по целия свят, като

...
Електрическите превозни средства бързо набират популярност по целия свят, като
Коментари Харесай

Tesla Model 3 задмина почти всички по продажби в Европа

Електрическите транспортни средства бързо набират известност по целия свят, като очевидно от ден на ден хора залагат на тях поради спестовност на средства за гориво. Доказателство за това е статистиката на продажбите на европейския пазар за месец юни, където Tesla Model 3 заема второ място, задминавайки съвсем всички коли с мотори с вътрешно горене.

Резултатът на Model 3 за шестия месец на годината е 25 697 продажби, оповестява организация JATO Dynamics, която следи деликатно протичащото се на другите автомобилни пазари. Така Tesla записва нарастване с цели 262% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година.
 Чистата облага на Tesla за тримесечие за първи път надвиши 1 милиарда $ Чистата облага на Tesla за тримесечие за първи път надвиши 1 милиарда $
Чистата облага на американския производител на електрически автомобили Tesla за едно тримесечие надвиши един милиард $. Сумата от 1,14 мл...

При електрическите автомобили на втора позиция се подрежда Renault Zoe, която има 8217 регистрации в Европа през юни. Третото място е за Volkswagen ID.3, чиито резултат е 6999 продажби.

Tesla Model 3 показва все по-високи резултати от продажбите всеки месец. Още през февруари 2020 година той стана най-продаваният премиум-седан от междинен клас, задминавайки Audi A4, BMW 3-Series и Mercedes C-Class. През декември 2020 година Tesla Model 3 стана третият най-хубав седан на европейския пазар и на процедура оглави класацията през юни тази година.

Единствено Volkswagen Golf може да се похвали с повече продажби през юни, като неговият резултат е 27 247. Германският модел записва нарастване от 12% по отношение на същия месец на предходната година. В Топ 3 по продажби в Европа влиза и новата Dacia Sandero – 22 764 единици, като растежът на този модел е 10%.

Още от АВТО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР