Електрическите автомобили ще заемат повече от половината продадени коли в

...
Електрическите автомобили ще заемат повече от половината продадени коли в
Коментари Харесай

Над половината от продадените нови коли ще са на ток само след няколко години

Електрическите коли ще заемат повече от половината продадени коли в Съединени американски щати през 2030 година. Това изказване е на специалисти, представени от BloombergNEF. Те считат, че усилената разработка и все множеството нови модели, които излизат на пазара ще улеснят избора на електрически коли и окончателното им превъзходство над бензиновите и дизеловите коли.



Според предишни изследвания на специалисти, електрическите коли в Съединени американски щати при започване на идващото десетилетие трябваше да наброяват към 43% от всички продажби на нови коли, само че с въвеждането на някои закони, този % ще се усили до 52%

Анализаторите на BloombergNEF признаха, че продажбите на електрически автомобили може да не скочат доста през идващите няколко години, частично тъй като новите правила за данъчен заем значат, че цялостната помощ Щатски долар 7500 е отворена единствено за транспортни средства, създадени в Северна Америка, а също по този начин има ограничавания за това от къде се доставят акумулатори. Очаква се обаче доста производители на коли да се изправят пред тези провокации, което ще усили броя на колите, които дават отговор на изискванията за финансова помощ, което ще направи електрическите автомобили по-достъпни.



Очаква се броят на електрифицираните транспортни средства в Америка да нарасне всеобщо, когато наближаваме средата на идващото десетилетие благодарение на законодателство, забраняващо колите с вътрешно горене в доста щати. Калифорния към този момент одобри закон, изискващ всички нови коли, продадени там до 2035 година, да не генерират излъчвания, а доста други щати се чака да последват образеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР