Електрическите автомобили на Mercedes-Benz ще се сдобият с режим автономен

...
Електрическите автомобили на Mercedes-Benz ще се сдобият с режим автономен
Коментари Харесай

Електрическите Mercedes-и с режим „автономен дрифт“

Електрическите коли на Mercedes-Benz ще се снабдят с режим " самостоятелен дрифт ". Оказва се, че по принцип не е мъчно да се приложи това - задоволителни са няколко електрически мотора и електрическо кормилно ръководство. Но какъв брой потребна ще бъде сходна функционалност към момента не е ясно.

Направата на самоуправляваща се кола за дрифт не е оригиналност. Изпълнението на технологията при започване на годината беше показано от учени от изследователския институт на Toyota и лабораторията за динамичен дизайн на Станфордския университет.

Създадената от тях Supra е в положение да премине сложни сектори от трасе, да трансформира ъгъла на превъртане и за елементи от секундата да пресмята траекторията на придвижване, когато новите данни станат налични.

Компютърът управлява кормилото, газта, съединителя, секвенциалната скоростна кутия, както и спирачките на всяко колело - и може би тъкмо такава технология ще се появи в електрическите Mercedes-и в бъдеще.

Йорг Бартелс, началник на отдела за развиване на Mercedes-Benz, описа за това в изявление за австралийския уебсайт CarSales. Според Бартелс, " самостоятелният дрифт " може да се осъществя благодарение на 2 - 4 електрически мотора, само че въпреки всичко ви би трябвало доста свободно пространство.

Отделно, Бартелс загатна функционалността " завъртане на място " в идния EQG. Всичко това сигурно наподобява доста впечатляващо, само че в офроуд усровия въртенето на място няма да е от огромна изгода. „ Това е нещото, което можете да покажете на другари или съседи. Но другояче е неефикасно ", счита Бартелс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР