Електрически велосипеди ще са в услуга на пловдивчани от началото ...

Електрически велосипеди ще са в услуга на пловдивчани от началото

Пускат електрически велосипеди в Пловдив

Електрически колела ще са в услуга на пловдивчани от началото на септември, заяви за Plovdiv24.bg зам.- кметът по превоз. Пловдив ще е първият град, в който софийска компания ще предлага возилата. Фирмата към този момент оперира в града под тепетата с електрически скутери, по тази причина счита да пусне и втората си услуга с е-велосипеди.

“Те демонстрираха предпочитание, мултифункционална компания са, оферират услугите си в доста европейски градове ", разясни. Добре е, че е едно приложение, през което всеки ще може да си наема или велосипед, или електрически скутер. А велосипедите са положителни и като визия, те са изцяло електрически и доста бързо може да се приспособяват към Пловдив ", добави Чонов.

Той описа още, че от началото на мандата си общинското управление прави опити с разнообразни компании, канят на срещи всевъзможни производители на колела, в това число и пловдивски и водят тези диалози. Но досега няма постъпило капиталово желание публично, че някоя компания желае да пристигна да развива в Пловдив подобен бизнес. Така, както това стана с тротинетките.

Оказало се, че едната от двете компании, които оферират тротинетки в Пловдив, е същата, която предлага и електрическите колела. Още предходната година тя е дала обещание, че ще докара велосипедите, само че това се е отсрочило поради пандемията.

“Имаме уверението от същата компания, че през септември ще дойдат първите колела в Пловдив. Но това са единствено обещания, към този момент нямаме подписани документи. Самата софийска компания Lime зависи доста и от фирмените си центрове в Европа ", добави зам.- кметът.

Източник: plovdiv24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg