Електрически дронове, поръчани чрез мобилно приложение, прибират хора от покривите

...
Електрически дронове, поръчани чрез мобилно приложение, прибират хора от покривите
Коментари Харесай

Ще се издигнат ли в небето летящи коли?

Електрически дронове, поръчани посредством мобилно приложение, прибират хора от покривите на офис постройките. Летателните апарати редуцират времето за пътешестване с часове, нуждата от паркинги и смогът понижават.

Тази визия за бъдещето стои зад плана " летяща кола " на японското държавно управление. Големият авиопревозвач All Nippon Airways, компанията за електроника NEC Corp. и над десетина други компании и учени специалисти се надяват до края на годината проектът да бъде подготвен, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това е толкоз нов бранш, че Япония има забележителен късмет да не изостане, " сподели Фумиаки Ебихара, който дава отговор за плана в държавното управление.

Никой не има вяра, че хората ще се придвижват с летящи коли скоро. Има още много трудности като продължителността на живот на батерията, нуждата от регулации и, несъмнено, терзанията, свързани с сигурността. Десетина плана обаче изникват по света. Прототипите към този момент не наподобяват толкоз на обичайните коли, а повече на огромни дронове, които да могат да транспортират хора.

Летящата кола е определяна като електрически летателен уред, или хибрид, който може да се самоуправлява, а също да каца и да излетява отвесно. Често е наричана EVtol, което значи летателен уред с " електрическо отвесно политане и кацане ".

Концептите на летящите коли дават обещание да бъдат по-добри от хеликоптерите, чиято поддръжка е скъпа, те са шумни и изискват подготвен водач, показват Ебихара и други поддръжници на концепцията.

Сетете се за " Завръщане в бъдещето ", " Гундам " или " Дораемон ", споделя Ебихара, имайки поради летящите транспортни средства в холивудския филм и в японските анимационни филми с роботи.

" Досега беше просто фантазия, само че с нововъведенията при моторите и батериите към този момент е време да се трансформира в действителност, " добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР