Електрическата мобилност е бъдещето, или поне това показват стратегиите на

...
Електрическата мобилност е бъдещето, или поне това показват стратегиите на
Коментари Харесай

37% от новите коли в Норвегия са електромобили

Електрическата подвижност е бъдещето, или най-малко това демонстрират тактиките на водещите автомобилни производители. Те ще покажат на Женевския автосалон най-новите си концептуални коли и дизайни на бъдещи серийни модели.

Там Volkswagen ще показа своя концептуален модел I.D. Vizzion, немският отговор на Tesla Model S. Идеята на седана е да обезпечи по-дълъг пробег, а не огромна двигателна мощ. Интересен подробност в концепцията на инженерите на VW e, че волан липсва, тъй че този модел ще показа и визията на германците за самостоятелно шофиране.

Основателят на Italdesign Джорджето Джуджаро ще покаже 4-врата версия на електрическия автомобил Sibylla, разчитащ на технологията на китайската компания за възобновима сила Envision, която разрешава доста по-ефективно ръководство на електрическата енергия. Според Envision колата Sibylla употребява технология вид Интернет на нещата, с цел да се синхронизира с енергийната екосистема. Концептуалният електрически автомобил се задвижва от 4 електромотора, всеки от които „ дава отговор “ за едно колело. Общата мощ на тези мотори е 536 bhp, която би разрешила на колата да се форсира от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост е 200 км/ч. Капацитетът на батериите е 100 кВч, като съгласно италианския дизайнер той е задоволителен за пробег от 450 км.

 Концептуалният електрически автомобил на Джорджето Джуджаро Sibylla

Пазарът на колите

с електрическо задвижване обаче към момента е прекомерно дребен. По данни на уеб страницата Statista, събрани от асоциациите на автомобилните компании и други индустриални групи, продажбите на коли единствено с електрически мотори (т.нар. plug-in) съставляват под 2,3% от общите продажби на нови коли на петте най-големи пазари през 2017 година (като са включени и хибридните модели). Китай остава най-големият пазар за пътнически електрически автомобили с съвсем 580 хиляди продадени броя, само че техният дял там остава 2,3%. В Съединени американски щати са продадени съвсем 200 хиляди електрически автомобили, представляващи едвам 1,2% от всички продажби на коли през предходната година. Не е изненада третото място на Норвегия, където всяка трета продадена кола употребява различно задвижване (на 36,7%):

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР