Електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова

...
Електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова
Коментари Харесай

Маркет линкс: Българите не се страхуват от нови избори, най-голямо е доверието в Бойко Борисов

Електоралната готовност демонстрира, че българите не се опасяват чак толкоз от нов предварителни парламентарни избори, обяви пред bTV социологът от " Маркет ЛИНКС " Добромир Живков.

Данните са от последното изследване на организацията, финансирано и осъществено взаимно от телевизията и " Маркет ЛИНКС ". То е извършено измежду 1009 лица над 18 година в страна в интервала 10-19 април по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

54% от интервюираните са показали, че ще гласоподават, в случай че скоро още веднъж има парламентарен избор. " Имаме подобен резултат с този, който отчитахме преди изборите. Основният извод е че при възможни нови избори - даже през юли, не може да чакаме значителен срути в изборната интензивност. По-скоро тя ще е сходна на тази от изборите на 2 април ", посочи Живков.

Бойко Борисов е политическият водач у нас с най-голямо доверие, демонстрира още изследването. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 24% от интервюираните. Отношението към него е непроменено по отношение на това от преди месец.

Втори е Кирил Петков от ПП-ДБ. За месец той усилва с 2 процентни пункта доверието си и през април се употребява с поддръжката от 19%. Костадин Костадинов от " Възраждане " има 18% доверие. През март записаното доверие към него е било 19%.

Другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев е на четвърта позиция. Той има 18% доверие. Христо Иванов е на пета позиция измежду водачите на парламентарните партии. Той има 17% доверие. И резервира позициите си. Следва Мустафа Карадайъ - 16%. През март " рейтингът " на водача на Движение за права и свободи е бил 14%.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е с 13% доверие. През март социолозите са записали 14% доверие. Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов усилва с 2 пункта доверието към себе си. През април за него са регистрирани 12%, през март - 10%.

В поддръжката и за водачите, и за партиите няма огромни промени по отношение на интервала пред изборите, разяснява Добромир Живков.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР