Електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова

...
Електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова
Коментари Харесай

Страхуват ли се българите от нови предсрочни парламентарни избори?

Електоралната готовност демонстрира, че българите не се опасяват чак толкоз от нови предварителни парламентарни избори, разгласи в предаването " Тази заран “ социологът от " Маркет ЛИНКС “ Добромир Живков.

Данните са от последното изследване на организацията, финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет ЛИНКС “. То епроведено измежду 1009 лица над 18 година в страната в интервала 10-19 април по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

54% от интервюираните са показали, че ще гласоподават, в случай че скоро още веднъж има парламентарен избор.

" Имаме подобен резултата с този, който отчитахме преди изборите. Основният извод е, че при възможни нови избори – даже през юли, не може да чакаме значителен срив в изборната интензивност. По-скоро тя ще е сходна на тази от изборите на 2 април “, посочи Живков.

Доверието към водачите

Бойко Борисов е политическият водач у нас с най-голямо доверие, демонстрира още изследването. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 24% от интервюираните. Отношението към него е непроменено по отношение на това от преди месец.

Втори е Кирил Петков от ПП-ДБ. За месец той усилва с 2 процентни пункта доверието си и през април се употребява с поддръжката от 19%.

Костадин Костадинов от " Възраждане “ има 18% доверие. През март записаното доверие към него е било 19%.

Другият съпредседател на " Продължаваме промяната “ Асен Василев е на четвърта позиция. Той има 18% доверие. Христо Иванов е на пета позиция измежду водачите на парламентарните партии. Той има 17% доверие. И резервира позициите си.

Следва Мустафа Карадайъ – 16%. През март " рейтингът “ на водача на ДПС е бил 14%.

Председателят на БСП Корнелия Нинова е с 13% доверие. През март социолозите са записали 14% доверие.

Лидерът на " ИТН “ Слави Трифонов увеличава с 2 пункта доверието към себе си. През април за него са регистрирани 12%, през март – 10%.

В поддръжката и за водачите, и за партиите няма огромни промени по отношение на интервала преди изборите, разяснява Добромир Живков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР