Ексцентричният руски политик Владимир Жириновски почина на 75-годишна възраст. Ветеранът

...
Ексцентричният руски политик Владимир Жириновски почина на 75-годишна възраст. Ветеранът
Коментари Харесай

In Memoriam: Жириновски - ексцентрикът, който обещаваше вечна пролет, ако стане президент

Ексцентричният съветски политик Владимир Жириновски умря на 75-годишна възраст. Ветеранът в съветската политика бе закрепостен водач на Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) от основаването й през 1991 година Той умря тъкмо 20 дни преди да навърши 76 години след тежка зараза, породена от ковид. Жириновски бе имунизиран осем пъти против коронавирус.

От началото на февруари депутатът е в болница, като съгласно лекарите са наранени 75 % от белите му дробове и положението му бе несъмнено като доста тежко.

Вирусологът Сергей Нетьосов позволи, че непрекъснатите имунизации може да са били нездравословни за здравето на Жириновски. Той предизвести, че никой не трябва да постъпва като водача на ЛДПР. През последните два месеца на няколко пъти бе обявено, че изпадналият в кома Владимир Волфович е умрял, само че черните новини бяха опровергавани. Днес обаче персонално ръководителят на Държавната Дума Вячеслав Володин заяви за трагичната кончина на Жириновски.

Владимир Жириновски е най-ексцентричният съветски политик, прочут с голям брой скандални прояви и изявления. Въпреки това обаче той бе неизменима част от съветската политика през последните 30 години.



Жириновски е роден на 25 април 1946 година в Алма Ата в Казахстан, която бе част от Съюз на съветските социалистически републики. Той е създател и водач на Либерално-демократическата партия на Русия, заместник-председател на Държавната дума, 6 пъти взе участие в президентските избори. Въпреки скандалните му прояви Жириновски се ползваше постоянно с поддръжката на Кремъл, като властта го смяташе за умерена съпротива и по тази причина му разреши да играе ролята на някакъв фактор в Народното събрание и съветската политика.

Приживе юристът Владимир Жириновски бе считан за популист, а учредената от него политическа мощ е считана за ултра-националистическа партия.

За родителите си политикът споделяше следното: Майка ми е рускиня, а татко ми - правист. Самият той не познаваше биологичния си татко, само че се смяташе, че това е евреинът Волф Исаакович Ейделщайн. Тъй като Жириновски избягваше тематиката за еврейския си генезис, по тази причина наблягаше на обстоятелството, че татко му е правист.



Преди известно време парламентаристът с поразяваща уста пресметна 80 кг оптимално тегло за руснаците и 100 кг за служителите. Политикът твърдеше, че страната харчи доста пари за хора с наднормено тегло, както и за тяхното „ лекуване и диета “. „ Теглото на чиновника - 100 кг и не повече. Какво е това – 120, 150 кг? ", възмути се Жириновски.

Лидерът на ЛДПР се разгласи за възбрана на рекламата на виаграта и другите препарати за увеличение на мъжката потентност. По думите на политика сходни медикаменти на процедура са нездравословни за здравето. Жириновски също означи, че рекламата на хранителни артикули също не е безвредна, защото подтиква потребителите към преяждане, а това с особена мощ важи за новогодишните празници.



Lupa.bg подбра дребна част от крилатите изречения на най-запомнящия се съветски политик ексцентрик:

* За каква народна власт говорите, щом 65% от територията на Русия е постоянно замръзнала?!

* След пресмятане на пенсията на някогашния президент, междинната пенсия за Руската федерация набъбна внезапно.

* Елцин би трябвало да получи пенсия от 3000 рубли. 100 рубли дневно за кефир и клизма са му задоволителни.

* Защо кравите полудяват? От английската народна власт.


* От връзките сред момчетата не се раждат деца. Но това е част от еротичната просвета.

* Спомням си, че едно момиче дотича до мен. Тя се влюби в мен. Разбирам го, само че не мога да направя нищо.

* Немците ни изпратиха болшевиките в запечатан вагон. Сега би трябвало да изпратим запечатан вагон с чеченци в Европа.

* Не насилвайте децата да учат британски. Нека учат по-добре автомата Калашников. И тогава скоро целият свят ще приказва съветски.

* Ще им затворим заведенията за хранене в цялата страна, тъй като храната е отровена, изключително пържените картофи. Всичко това способства за затлъстяването. Тези заведения за хранене в чужбина са за доста небогати, за бездомни, за потиснати хора. А за нас е съвсем празник - да отидем в Макдоналдс.



* От всички претенденти за президент, Русия се нуждае единствено от подобен вид хора като мен. Тогава ще има безконечна пролет. Ако гласувате за различен, няма да е пролет, а есен, киша и всички ще умрете предварително, а мигрантите ще завладяват Русия!

* Аз съм подобен какъвто съм. Това е моята хубост!

* Имам двама братя - комунисти. Единият е мъртъв, другият е още жив. Но и той скоро ще почине: той е по-възрастен от мен.

* Отсечете тръбата и замразете Европа, с цел да умрат всички!

* Това са четирите сили в света - Запад, Юг, Изток и Русия!



* Като дете също мислех, че сухото вино е на прахуляк.

* Готов съм да храча в лицето на всеки, който каже, че съм некултурен.

* Западът умира. Западът не може да се възпроизвежда. Последното нещо, което им остава, са съветски девойки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР