Екстремното Porsche 911 с прякор Hoonipigasus беше подготвено за участието

...
Екстремното Porsche 911 с прякор Hoonipigasus беше подготвено за участието
Коментари Харесай

Porsche-то с 1400 коня на Кен Блок счупи мотор преди Пайкс Пийк

Екстремното Porsche 911 с прякор Hoonipigasus беше квалифицирано за присъединяване на Кен Блок в фамозното съревнование Пайкс Пийк. Розовата спортна кола със средноразположен мотор получи модернизиран аеродинамичен екстериорен комплект, автоматизирана система за смяна на клирънса във връзка с GPS координатите, както и четирилитров боксерен битурбо мотор, чиято мощ беше увеличена до 1 400 конски сили.

Изненадващо, точно тази свръхнаточена кола не разреши на известния състезател да взе участие в 20-километровото нанагорнище. Според Кен Блок един от клапаните на Hoonipigasus се е развалил, което е довело до цялостна щета в мотора. Екипът на водача се опита да възвърне елемента, съвсем изцяло демонтирайки го от двигателния отсек, само че безрезултатно.

Освен това експертите отидоха в Калифорния при най-хубавите инженери на Porsche, профилирани в моторните спортове. Всички старания обаче бяха напразни. Спортистът не се класира, като разгласи, че няма да може да взе участие в конкуренция номер 100, която ще се организира на 26 юни.

Въпреки злополучната щета, екипът не се обезкуражава и възнамерява да приготви модифициран суперавтомобил за идващото нанагорнище на Пайкс Пик, което ще се случи през 2023 година. В средата на юни Кен Блок показва суперавтомобила Hoonipigasus преди да изкачи Пайкс Пик. Модифицираният автомобил бе тестван на околовръстния път в Колорадо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР