Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани

...
Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани
Коментари Харесай

Зелена светлина: Доставка на аромати до 30 минути

Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани и складирани подправки, а за оранжерия за най-редките, скъпи, благоуханни и вкусни билки. Онези растения, които карат небцето да трепти от наслаждение и трансформират ястията в кулинарни бижута.

РОБЪРТ ЛЕНГ, основател на отвесната плантация: Това е отвесна плантация в центъра на Манхатън. Тук се отглеждат всевъзможни редки билки, подправки и ядливи цветя, които продаваме на най-хубавите готвачи в Ню Йорк.
Ароматни растения, които се отглеждат в оранжерия, на под земята етаж в бизнес постройка.
РОБЪРТ ЛЕНГ, основател на отвесната плантация: С LED осветяване ние осигуряваме съвършена светлина за растенията през цялата година. Хубавото е, че пространството се употребява оптимално дейно. Ето, в тази дребна стая, да вземем за пример, се отглеждат растения, които в случай че бяха навън, щяха да заемат цяло поле.
За да се запазят свойствата им, доставката би трябвало да е бърза. Почти светкавична. С предизвикването се оправят куриери-велосипедисти.
УИЛСОН ГИБОНС, шеф на отвесната плантация: Преглеждаме растенията и за най-минатюрните недостатъци. Аз съм този, който ще се изправи пред майсторите-готвачи, а те са доста взискателни. За това би трябвало да сме сигурни, че ще получат това, което са поискали. Знаете ли, в случай че има някой, който не се притеснява да споделя, че не е удовлетворен, това е майстор-готвач.
Растенията се отглеждат без химикали и пестициди. За опрашването се употребяват инсекти, а вредителите се прогонват с калинки и оси. За торене се употребяват единствено естествени торове. Недостатъци мъчно могат да бъдат откриват, даже минаютюрни.
ЮНДЖИ ЛИ, майстор-готвач: Във всяко ядене би трябвало да има точност и съвършенност. Необходими са ни растения в избран размер, цвят, дължина. И каквото поръчаме, постоянно ни го доставят.
При това напълно в точния момент. Защото велосипедите за доставки не признават тапите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР