Експлозията, която е избухнала до германското посолство в афганистанската столица

...
Експлозията, която е избухнала до германското посолство в афганистанската столица
Коментари Харесай

Зам. външният министър с гореща информация за състоянието на българите в консулството ни в Кабул

Експлозията, която е избухнала до немското посолство в афганистанската столица Кабул, е нанесла доста материални вреди. За благополучие, няма информация за потърпевши чиновници на нашето посолство. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. „ Българите в посолството са петима – дипломат, консул и трима души, които са в състава на службата. Към момента на взира те не са били в дипломатическата ни задача. Уплашени са, само че нямаме данни да са пострадали”, сподели още той пред bTV.

„ По всяка възможност става въпрос за терористичен акт, с кола бомба. Няма данни тя да е ориентирана към българското посолство.Оттук нататък е работа на локалните управляващи да изяснят какво се е случило. Взривът е бил доста мощен, на към 500 метра е от българското посолство”, добави Георгиев.

Както БЛИЦ заяви, мощна детонация избухна тази заран покрай немското посолство в афганистанската столица. По последни данни, при атентата са починали минимум 40 души, броят на ранените надвишава 100 души.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР