Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви

...
Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при руско среднощно нападение, заяви
Коментари Харесай

Киев устоя на най-голямата атака с дронове от началото на войната

Експлозии раздрусаха украинската столица Киев при съветско среднощно нахлуване, съобщи кметът на града Виталий Кличко, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Взривове в Киев ", написа Кличко в Телеграм. Той сподели, че системата за противовъздушна защита е проработила в региона и че над 20 съветски дрона, движещи се към Киев, са били свалени до момента. Нова вълна от дронове обаче се доближава към столицата, добави той.

В нощта против неделя, 28 май, руснаците нанесоха най-масирания удар с ирански дронове камикадзе по Украйна, съобщи украинският новинарски уебсайт НВ. Противникът е изстрелял 54 безпилотника, украинската Противовъздушна отбрана е унищожила 52 от тях, се споделя в съобщенинето.

Очевидци също оповестиха за няколко гърмежа след  като по-рано довечера бе оповестена въздушна паника за Киев и за огромна част от Украйна.

Според управляващите на Киев минимум един човек е бил погубен и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски регион на Киев. 

Очевидци на Ройтерс споделят, че по време на въздушната паника доста хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са почнали да скандират " Слава на противовъздушната защита ".

Кметът Кличко заяви, че е избухнал пожар, откакто парчета от дрон са паднали върху седеметажна постройка, която не е жилищна, в региона Соломянски. Районът е претрупан железопътен и въздушен транспортен хъб.

В Печорски регион пожар е избухнал на покрива на девететажна постройка, породен от паднали парчета от дрон.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР