Експертният съвет на Националния център по заразни и паразитни болести

...
Експертният съвет на Националния център по заразни и паразитни болести
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова обясни на кои българи ще бъде разрешена т...

Експертният съвет на Националния център по заразни и паразитни заболявания е предложил на здравното министерство да позволи слагането на трета доза ваксина, само че единствено за някои избрани пациенти, сподели в предаването на Би Ти Ви „ Тази заран “ шефът на центъра проф. Ива Христова. Тя обаче ще се слага на избрана категория пациенти: хора, които не дават добър имунен отговор, хора с намален имунитет, с онкологични болести, на избрани лечения.

„ Трябва да вършим разлика сред бустерна и трета доза ваксина. Бустерната доза се слага 6 месеца след втората игла и тя може да се ползва и по-широк кръг пациенти. Допълнителната доза обаче е за тези пациенти, които не дават добър имунен отговор “, сподели Христова.
Тя допусна, че скоро ще навлезем в ново плато на заболеваемост, откакто преди към 3 седмици е имало такова. После обаче равнищата са тръгнали нагоре. „ Това че някак си свикнахме с ковид ще докара до там, че тази зима ще има и други грипни вируса за разлика от предходната зима “, сподели още Христова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР