Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) заяви в петък

...
Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) заяви в петък
Коментари Харесай

СЗО: Изследванията за произхода на вируса в Ухан бяха успешни в много аспекти

Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) съобщи в петък на конференция в Женева, че по време на актуалната им задача в Китай са научили доста за произхода на SARS-CoV-2, вирусът, който аргументи пандемията от COVID-19. Те започнаха визитата си в гр.Ухан на 14 януари, по време на което дружно с китайски медици се пробваха да открият източника на ковид, оповестява Радио Китай. 

Ръководителят на задачата Петер Бен Ембарек сподели, че визитата им в Китай е било „ сполучливо в доста аспекти “, с доста нова информация за началото на епидемията и по-задълбочено схващане за разпространяването на вируса, секвенирането на генома му и следенето му в дивата природа. Той акцентира, че вирусът не е бил в наличност в нито една от лабораториите в Ухан и те не са го е виждали преди началото на епидемията. На конференция седмица по-рано Ембарек отхвърли опцията новият ковид да е създаден в лаборатория, наблягайки, че няма да работят върху тази догадка.

Марион Купманс, различен член на експертната група, добави, че са били тествани и тествани над 30 000 животни от разнообразни типове и измежду тях не е открит евентуален контейнер за вируса. „ Все още няма явен претендент за промеждутъчен гостоприемник “, сподели тя, добавяйки, че следенето дава някои вероятни насоки за идващите изследвания.

„ По време на нашата задача успяхме да изясним някои от ранните данни за пандемията и да определим областите за по-нататъшен разбор и проучвания “, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус, добавяйки, че с неспокойствие чакат отчета с обобщенията през идващите седмици. Той акцентира още веднъж, че тази задача няма да даде отговори на всички въпроси, само че е предоставила значима информация за произхода на вируса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР