Експертна комисия към Световната здравна организация (СЗО) ще се срещне,

...
Експертна комисия към Световната здравна организация (СЗО) ще се срещне,
Коментари Харесай

СЗО обмисля дали всички да носят маски

Експертна комисия към Световната здравна организация (СЗО) ще се срещне, с цел да прегледа ново изследване по отношение на това дали множеството хора би трябвало да носят маски, с цел да се забави разпространяването на ковид, написа " Дейли телеграф ".

Експертите ще се срещнат с ново изследване на Масачузетския софтуерен институт в Съединени американски щати, който е открил, че при кашляне вирусът може да се популяризира на 6 метра разстояние, а при кихане може да доближи до 8 метра.

Професор Дейвид Хейман, ръководител на комисията и специалист по инфекциозни болести към Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, разяснява, че постоянно, когато бъдат оповестени нови доказателства, Световната здравна организация преглежда политиките си за носенето на маски като рутинна мярка.

По думите му ще се прегледат рекомендациите на доста разнообразни настойнически групи, в това число и на външната съветническа група, която ръководи. След това СЗО ще реши дали има задоволително доказателства за въвеждане на някаква смяна в политиката.

Експертът акцентира, че това решение евентуално ще се вземе въз основата и на други съображения като наличност на маските в международен мащаб. Хейман напомни рекомендациите на СЗО кой да носи маски, които се основават на съществуващите доказателства: здравните служащи и хората, които са с позитивен тест за ковид.

Отделно СЗО започва инструмент за анализиране на отговора на страните членки на Европейски Съюз в битката против ковид, написа " Гардиън ".

Новата онлайн платформа ще даде доказателства по какъв начин националните здравни системи са дали отговор на пандемията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР