Експертиза, правена във Френската академия на науките, потвърждава, че това

...
Експертиза, правена във Френската академия на науките, потвърждава, че това
Коментари Харесай

Френската Академия Потвърди Историческото Откритие: Първите Човеци Са От Земите На България!

Експертиза, правена във Френската академия на науките, удостоверява, че това е най-старата находка от прачовек в света. Тя е открита при изследване на всеобщ гроб на животни от късния миоцен (10,7-5,3 милиона години пр.н.е.) в изоставена пясъчна кариера край Чирпан през есента на предходната година. Обявяването й е бавено, с цел да може безотказно да се потвърди нейната уникалност.

Френската академия на науките удостоверява по-късно, че става дума за горен предкътник на човекоподобна маймуна. Така откритият зъб край Чирпан се признава за част от най-стария прочут на науката хоминоид. Френските учени са безапелационни, че откритието от Чирпан ще провокира същинска сензация в палеонтологията. Според тях находката може да промени обичайна визия за еволюционната линия на развиване на типа.

„ Откритият зъб е повече от поразителен. С негова помощ сигурно можем да твърдим, че хоминидите нямат африкански генезис. Новата доктрина е, че предците на индивида са тръгнали от Балканите преди 7 млн. години и след това са мигрирали в Африка “, безапелационен е проф. Николай Спасов. В момента Спасов и шефът на парижката Лаборатория по еволюция на индивида доктор Дени Жераадс не престават разкопките в търсене на още остатъци на загадъчния човешки братовчед.

През 2007 година в местността " Азмака " край Чирпан, която е прието находище на антични остатъци, любител-палеонтолог открива зъб на хоминид от преди 7 милиона години. Там бе открит и череп на мастодонт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР