Експертите разкриха 10 неочаквани ползи от консумацията на сланина. Ето

...
Експертите разкриха 10 неочаквани ползи от консумацията на сланина. Ето
Коментари Харесай

10 здравословни причини да похапвате сланина

Експертите разкриха 10 непредвидени изгоди от потреблението на сланина. Ето за какво е добре да я прибавим към ежедневната си диета в студено време.

1. Затопля
Ако желаете да превърнете сланината в деликатес, мариновайте я по този метод
Маринованата сланина може да се трансформира в съвършеното мезе, стига да знаете по какъв начин вярно да я приготвите. Истината е, че този артикул...

Една от главните аргументи да се предлага потреблението на сланина през студения сезон е нейният затоплящ резултат. Тя е много скъп артикул във връзка с калоричността и е отличен източник за произвеждане на сила. Достатъчни са единствено няколко филийки от нея, с цел да се затоплите по-бързо.

2. Укрепва имунната система

Благодарение на високото си наличие на селен, сланината съвършено укрепва имунната система на организма, предпазвайки го от вируси. И в случай че я консумирате с чесън, тогава въобще няма да оставите никакъв късмет на вирусни инфекции да ви повалят.

3. Помага при настинки

Ако сте настинали, мазнините в сланината ще ви оказват помощ да се възстановите по-бързо. Още в антични времена настинките и затруднения след тях са били лекувани със сланина и свинска мехлем.
Ето това са изгодите от сланината!
Повечето от нас, когато чуят сланина, обръщат глава, тъй като одобряват този скотски артикул за същинска калорийна бомба. Истината е, че...

4. Възстановява отслабналия организъм

Установено е, че мазнините работят доста по-добре от множеството медикаменти. Може да разчитате на сланината за бързо възобновяване след съществени болести. Тя е изключително потребна при болести, съпроводени със загуба на тегло и безсилие. Същевременно нейната приложимост не се свързва със странични резултати.

5. Дава сила

През зимата постоянно нямаме задоволително сила и усещаме непрекъсната отмалялост. В 1 грам сланина се съдържат цели 9 ккал сила. Освен това силата, доставена от мазнините, се изразходва последователно през целия ден.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР