Експертите по обществено здраве във Великобритания препоръчаха версия на индийския

...
Експертите по обществено здраве във Великобритания препоръчаха версия на индийския
Коментари Харесай

Британия започва да се притеснява от индийския вариант на коронавируса

Експертите по публично здраве във Англия предложиха версия на индийския вид на Covid, открит в Британия, да се приема за " вид пораждащ безпокойствие ", разясниха те пред БиБиСи.

Public Health England (PHE) наблюдава вид, прочут като B.1.617.2, който наподобява се популяризира по-бързо във Англия от други разновидности.

Учените считат, че е по-предаваем от този, открит за първи път в Ухан, Китай. Говорител на PHE съобщи, че няма да разяснява изтекли данни.

Вирусите мутират от самото начало, създавайки разнообразни версии на себе си. Повечето от тези разновидности са незначителни - а някои даже могат да създадат вируса по-малко рисков - само че други могат да го създадат по-заразен и по-труден за ваксини.

Щамовете от Кент, Южна Африка и Бразилия във Англия се смятат за " разновидности будещи безпокойствие ". Всички тези версии, дружно с разновидността от Индия, са претърпели промени в техния шипчест протеин - частта от вируса, която се прикрепя към човешките кафези.

Оригиналният вид от Индия - публично прочут като B.1.617 - е открит за първи път в страната през октомври. Тази версия в този момент е прехарактеризирана като три разнообразни подтипа, всички с малко по-различни генетични разновидности.

Обединеното кралство е забелязало внезапно нарастване по-специално на една версия, известна като B.1.617.2, която в този момент съставлява по-голямата част от всички индийски разновидности и наподобява се усилва по-бързо от другите.

Учените от PHE считат с " умерена убеденост ", че той се популяризира минимум толкоз бързо, колкото версията на вируса, открита за първи път в Кент предходната година - известна като B.1.1.7 - която сега е преобладаваща във Англия.

Източник разяснява пред БиБиСи, че няма доказателства, тази версия на индийския вид да е устойчива на актуалните ваксини.

Той не включва разновидността E.484K, открита в южноафриканския вид на вируса, която може да помогне на вируса да избегне имунната система на човек и може да повлияе на това какъв брой добре работят коронавирусните ваксини.

Смята се, че в този момент в Англия са открити над 500 случая на B.1.617.2 с най-високи равнища в Лондон и северозападната част на Англия.

Това би представлявало внезапно повишаване от 202-те случая, публично регистрирани от PHE във Англия към 28 април.

Не е известно какъв брой от актуалните инфекции във Англия могат да бъдат свързани с интернационалните пътувания.

Смята се обаче, че към този момент има някои доказателства за доста предаване в общността, основно обвързвано с работни места и религиозни събирания.

В един клъстер в дом за грижи 14 възрастни поданици, които всички са имунизирани, са инфектирани с разновидността, сподели източникът. Някои от тях се нуждаеха от болнично лекуване, само че не и за тежко заболяване и се счита, че всички към този момент са се възстановили.

Смята се, че всички сегашни ваксини оферират известна степен на отбрана против разнообразни разновидности, само че в никакъв случай не могат изцяло да спрат всички инфекции на Covid, изключително измежду уязвимите или възрастните хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР