Експертите по епидемиология в Гърция и правителството обмислят допълнителни ограничения,

...
Експертите по епидемиология в Гърция и правителството обмислят допълнителни ограничения,
Коментари Харесай

Гърция обмисля допълнителни ограничения срещу коронавируса

Експертите по епидемиология в Гърция и държавното управление обмислят спомагателни ограничавания , с цел да овладеят разпространяването на ковид в страната, изключително след появяването на новия вид на Covid-19 Омикрон , оповестява " Кийп толкинг Гриис ".

В същото време има трагично нарастване на смъртните случаи , свързани с Covid, които са били приблизително 85-95 дневно. Регистрира се и нарастване на хоспитализациите и интубациите , с десетки интубирани пациенти отвън интензивните отделения.

Според медиите в понеделник държавното управление е на една стъпка преди да вземе решение за използване на повече ограничавания, което се чака да се случи тази седмица. Правителството е подготвило няколко нови ограничения и заради разновидността Омикрон тяхното осъществяване се форсира .

Гръцкият комитет по епидемиология, който поучава държавното управление, се събира през днешния ден в понеделник, техните рекомендации се чакат на следващия ден, вторник.
 Гърци са под карантина, откакто са били в Южна Африка
Гърци са под карантина, откакто са били в Южна Африка

Атина взема ограничения

Трите ограничения , които се чака да бъдат оповестени, в случай че няма други оферти от европейските институции за в допълнение стягане на рестриктивните мерки, са:

Използване на маски и навън. Към днешна дата маските са наложителни единствено на закрито и наподобява, че ще се върнем към началната фаза на пандемията, където потреблението на маски беше наложително на всички места, както навън, по този начин и на открито;

Допълнителни ограничавания за неимунизирани жители: те няма да могат да седят навън на кафенета и заведения за хранене даже с негативен бърз тест, както в този момент е разрешено;

Бързите проби за неимунизирани служащи би трябвало да се усилят от 2 на седмица досега на 3 на седмица.

Във втората фаза на спомагателните ограничения държавното управление обмисля да ограничи работното време на предприятията за кетъринг и хранителни услуги .

Всичко ще зависи от това по какъв начин ще се развие пандемията в Гърция през идващите две седмици , защото страховете на специалисти и държавни чиновници се концентрират върху обстоятелството, че коледните базари може фрапантно да усилят броя на инфектираните.

Дилемата пред държавното управление е дали най-строгите ограничавания би трябвало да се ползват неотложно, с цел да се " избави Коледа ".

Говорителят на държавното управление Янис Ойкономоу отхвърли ново блокиране в понеделник, като сподели, че " вършим всичко допустимо, с цел да ограничим разпространяването на вируса, да засилим публичното опазване на здравето и да ускорим обсега на имунизацията .

Той добави, че " спомагателните ограничавания няма да обиден имунизираните жители ".
 СЗО: Вариантът Омикрон съставлява доста висок световен риск Обновена
СЗО: Вариантът Омикрон съставлява доста висок световен риск

Призовават 194 държави-членки да ускорят ваксинацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР