Експертите от Световната здравна организация проверяват версията за вероятността коронавирусът

Експертите от Световната здравна организация проверяват версията за вероятността коронавирусът ...

Ухан: Експерти на СЗО проверяват още един пазар за коронавирус

Експертите от Световната здравна организация проверяват версията за вероятността коронавирусът да се е появил на още един пазар за храни в Ухан.
По информация на „The Wall Street Journal“, специалистите не са успели да установят връзка между „нулевия пациент“ и пазара Хуанан, смятан за епицентър на първото огнище на коронавируса.

Кралица Елизабет II сравни коронавируса с чумата Кралица Елизабет II сравни коронавируса с чумата
Кралицата на Великобритания Елизабет II е призовала поданиците си да последват нейния пример и да се ваксинират срещу коронавируса.&nbs...
Според изданието, Чан – жител на Ухан, при когото на 8 декември 2019 г. е открит коронавируса, е съобщил на мисията на СЗО, че за храни. В резултат на това експертите допускат варианта, че вирусът вероятно е предаден от животно към човек по-рано, отколкото се смяташе и се е разпространил в Ухан още преди появата на огнището на пазара Хуанан.
Тестовете на родителите на нулевия пациент са били отрицателни, но не е известно нито кога са направени, нито дали са изследвани за наличието на антитела.
Експертите на СЗО смятат да установят точното местонахождение на този пазар, както и да изяснят дали има връзка между него и другите случаи на в Ухан през декември 2019 г. Мисията на СЗО съвместно с китайски експерти вече определиха, че някои от всички 174 случая, регистрирани през този период, са свързани с други търговски места в Ухан, но все още не ги оповестяват.

Източник: actualno.com