Експерти в областта на кибербезопасността са установили, че вирусът WannaСry,

...
Експерти в областта на кибербезопасността са установили, че вирусът WannaСry,
Коментари Харесай

Киберексперти обявиха къде е създаден зловещият вирус WannaСry

Експерти в региона на кибербезопасността са открили, че вирусът WannaСry, който болести компютрите в 150 страни, е доста евентуално да е бил основан от мигранти от Южен Китай, Хонконг, Тайван или Сингапур, оповестява вестник South China Morning Post, базирайки се на експертите от американската компания Flashpoint. Експертите създали лингвистичен разбор на кода на вируса и изяснили, че програмата е била написана на южен акцент на китайския език. Освен това, текстът на известията, които се появявали на екраните на инфектираните компютри, също в началото били на китайски, а по-късно към този момент били преведени на британски език.

Напомняме, че по-рано специалистите от съветската компания " Лаборатория Касперски " и американската Symantec допуснаха, че зад офанзивата с вируса WannaCry може би стоят хакери, свързани със Северна Корея.

Вирусът WannaCry нападна близо 300 хиляди компютри в 150 страни. Хакерите изискваха от жертвите си 600 $ в криптовалутата Bitcoin, с цел да отстранен блокирането на устройствата.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР