Експерти по киберсигурност съобщиха за откраднати данни, съдържащи 26 милиона

...
Експерти по киберсигурност съобщиха за откраднати данни, съдържащи 26 милиона
Коментари Харесай

Хакери са откраднали 26 млн. пароли за Amazon, Facebook и Netflix

Експерти по киберсигурност оповестиха за откраднати данни, съдържащи 26 милиона пароли за известни уеб страници, сред които Amazon, Фейсбук и Netflix, оповестява английският „ Метро “, предава Монитор.

Хакерите са употребявали злоумишлен програмен продукт, с цел да откраднат 1,2 терабайта данни, в това число информация за заплащания, от 3 милиарда компютри, основани на Windows, сред 2018 и 2020 година В допълнение към паролите базата данни съдържа повече от 2 милиарда бисквитки и 6,6 милиона други файлове. Около половината от тях са текстови файлове, доста от които съдържат идентификационни данни за вход, които потребителите са запазвали на работните си плотове. Данни за заплащане и данни за автоматизирано попълване също са били откраднати от приложения като уеб браузъри.

Голямото хакване на данни е намерено от компанията за киберсигурност Nordlocker, която съобщи, че по този начин нареченият „ анонимен злотворен програмен продукт “ е бил употребен за събиране на данни от потребителски устройства. Този вид персонализиран злоумишлен програмен продукт, който се предава по имейл и нелегално изтеглен програмен продукт, може да бъде закупен онлайн единствено за $100, настояват от компанията.

Говорител на Nordlocker сподели, че хакерска група инцидентно е разкрила местоположението въз основата данни. Кой е откраднал данните и дали някои от тях са били употребявани злонамерено, остава незнайно.

Можете да разберете дали вашият имейл адрес или телефонен номер са били компрометирани вследствие на хакване на данните в уеб страницата Have I Been Pwned.

Атаките против злоумишлен програмен продукт и други форми на киберпрестъпления се трансфораха в съществени проблеми за сигурността през последните години. Само през последните два месеца хакери стопираха главен водопровод за гориво в Съединени американски щати и мрежа от кланици.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР