Експерти по химическите оръжия пристигнаха днес във Великобритания да вземат

...
Експерти по химическите оръжия пристигнаха днес във Великобритания да вземат
Коментари Харесай

Започна сериозното копане: Експерти от ОЗХО взимат проби от "Новичок", за да уличат Русия

Експерти по химическите оръжия дойдоха през днешния ден във Англия да вземат проби от нервнопаралитичното вещество Новичок (Новак), употребявано за отравянето на някогашния съветски сътрудник от разузнававето Сергей Скрипал, съобщи ДПА. Екипът на основаната в Хага Организация за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще изпрати образците в интернационална лаборатория, а резултатите от анализите се чакат до две седмици.

На днешната си среща в Брюксел външните министри от Европейския съюз обявиха, че съюзът осъжда остро нападението против Скрипал и щерка му. Те настояха Русия да отговори на въпросите, заложени от Лондон и съдружниците му, и показаха безусловна взаимност с Обединеното кралство. Европейски Съюз е шокиран от дръзкото потребление на бойно невротоксично вещество от вид, създаден от Москва, на европейска земя за първи път от повече от 70 години, се споделя в изказване на външните министри от 28-те.

Припомняме, че напрежението сред Русия и Англия не стопира да пораства. Лондон насочи ново следващо обвиняване към Москва. Борис Джонсън съобщи пред BBC, че Русия скрито е складирала ресурси от нервнопаралитичното вещество " Новичок ", с което, съгласно английската страна, бе токсичен някогашният офицер от ГРУ Сергей Скрипал.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР