Експерти от Южна Корея направиха откритието, че черният ориз може

...
Експерти от Южна Корея направиха откритието, че черният ориз може
Коментари Харесай

Ето кое е идеалното средство за отслабване

Експерти от Южна Корея направиха откритието, че черният ориз може да помогне в битката с непотребните килограми и да предотврати затлъстяването.
Научната група е провела проучването с лабораторни мишки с наднормено тегло. По време на опита мишките са хранени с черен ориз, съобщи БГНЕС.
Учените са открили, че потреблението на черен ориз редуцира насъбраните липиди в черния дроб и мастните тъкани, а също по този начин понижава равнищата на холестерин. Следователно той оказва помощ да се унищожават последствията от висококалоричната храна и понижава скоростта, с която трупаме непотребните килограми.
Изследователите означават, че спрямо белия ориз черният съдържа повече антиоксиданти, белтъци, нишки и по-малко захар. Освен това черният ориз се отличава с по-нисък гликемичен показател – единствено 42,3, до момента в който при белия ориз този индикатор е еднакъв на 64.
Всичко това прави черният ориз изцяло диетичен артикул, който разрешава за дълго да се утоли възприятието за апетит без щета за здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР