Eксперти от Регионалната инспекция по околната среда и водите провериха

...
Eксперти от Регионалната инспекция по околната среда и водите провериха
Коментари Харесай

След сигнал на BulNews: Екоинспектори разкриха кой замърсява водите на река Лева

Eксперти от Регионалната ревизия по околната среда и водите ревизираха сигнал на организация BulNews за приключване на отпадъчни води в река Лева във Враца.
Припомняме, че обезпокоени врачани се оплакаха пред медията ни, че от тръба на водния цикъл на ул. „ Войнишка” в региона на Табашкия мост във водите на реката се излива мътна и ужасно смрадлива течност. Хората обясниха, че преди дни миризмата е била толкоз мощна, че се наложило да затворят прозорците си, с цел да могат да дишат обикновено.
BulNews още през вчерашния ден подаде сигнал на „ зеления “ телефон на инспекцията, които стремително направиха инспекция на място.
По време на огледа еколозите открили, че от новоизграден дъждопреливник по плана за водния цикъл на града в реката изтича очевидно нечиста вода. Инспекцията неотложно е алармирала сдружение ВиК - Враца за открития проблем и негови екипи са почнали проучване на канализацията, за локализиране на повредата и нейното премахване. Според специалистите най-вероятно се касае за запушен канализационен колектор, което води до преливане на отпадъчна вода в дъждопреливника и приключването й в реката.
РИОСВ-Враца е дала наставление на ВиК за предприемане на незабавни дейности за премахване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР