Експерти от Министерството на земеделието и храните са на проверка

...
Експерти от Министерството на земеделието и храните са на проверка
Коментари Харесай

Проверка на МЗХГ във фермата за норки край Стара Загора

Експерти от Министерството на земеделието и храните са на инспекция във край село Маджерито, чийто съсобственик е предприемачът.
От компанията отхвърлиха достъп до фермата на представители от неправителствената организация (КАЖИ), по чиято самодейност се организира инспекцията.
 Протест пред Министерски съвет желае затваряне на единствената плантация за норки у нас Протест пред Министерски съвет желае затваряне на единствената плантация за норки у нас
Десетки жители и екоактивисти стачкуваха пред Министерски съвет и желаеха преустановяване на активността на единствената у нас плантация за...
Причината за незабавната инспекция е заплахата и за животните, и за околната среда от развъждането на норки.
При инспекцията обаче от компанията отхвърлят да пуснат представителите на неправителствената организация, сигнализира Петя Алтимирска.
„ По никакъв метод не се зачита правото на организациите и на специалистите, тъй като при нас също има специалисти – ветеринарни лекари, задоволително готови по съответния проблем. Отказва се правото ни на публичен надзор за това да разгласим на обществото какво се случва вътре. Да кажем по какъв метод се прави самата инспекция и да дадем отговори на всички въпроси, които зададохме “.
От КАЖИ сигнализират, че има възможност фермата да популяризира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР