Eксперти от Финландия, Холандия и Белгия ще представят добри практики

...
Eксперти от Финландия, Холандия и Белгия ще представят добри практики
Коментари Харесай

Световен образователен форум ще се проведе в Пловдив

Eксперти от Финландия, Холандия и Белгия ще показват положителни практики на четвъртата годишна самодейност на фондация " Световен учебен конгрес България ", която ще се състои през днешния ден, 14 ноември, в " Гранд хотел Пловдив “. Представители на МОН, на РУО и общини, на просветителни институции от 50 обитаеми места в България ще споделят своя опит по какъв начин нововъведенията в класната стая оказват въздействие на качеството на образование, по какъв начин облачните технологии и електронни платформи, дружно с новаторските способи на преподаване, трансформират средата и мотивацията на учениците.

Ключов преподавател на първия панел от програмата е Тон Дайф – президент на Световен учебен конгрес и експрезидент на Европейската асоциация на учебни шефове. Той ще показа положителни практики от Холандия. Визията по какъв начин да бъдат подкрепени децата в риск ще бъде показана от Държавната организация за протекция на детето, нуждата от нововъведения и смяна на обкръжаващата среда ще дискутират Асен Александров – шеф на 51 СУ в София и зам.-председател на комисията по нововъведения към МОН, както и арх.Петкана Бакалова – зам.-председател на УС на Камарата на архитектите.

Водещ преподавател във втория панел ще е членът на борда на Националната асоциация на учебните водачи в Белгия Риа Верлинде. Тя е представител на своята страна в Европейската асоциация на учебни шефове и ще презентира белгийския опит във връзка с нововъведенията. Панелисти тук са зам.-кметът по обучение и нововъведения на Пловдив Стефан Стоянов, проф. Галин Цоков – шеф на Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти при ПУ “Паисий Хилендарски ", и Антон Бъчваров от " Уча се ".

Йохан Куронен – специфичен преподавател и  преподавател по история със 17-годишен опит, идва от Финландия да опише пред българските си сътрудници за нововъведенията на считаната за една от най-хубавите просветителни системи в света. Той е бил и шеф на учебно заведение в продължение на 18 години, участник в задачи на Обединените народи като миротворец и боен наблюдаващ, както и към Международния червен кръст. Прилагани положителни практики ще споделят Иван Панайотов – РУО Хасково, Александър Ангелов от Център за креативно образование и Михаил Ненов – шеф на ОУ " А. Г. Коджакафалията ", Бургас.

В майсторския клас се включват над 220 шефове и педагогичен експерти от детски градини и учебни заведения в цялата страна. Участието носи  един квалификационен заем от Пловдивския университет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР