Експерти от Басейнова дирекция Западнобеломорски район“ – Благоевград, РИОСВ-Благоевград, РИОСВ-София,

...
Експерти от Басейнова дирекция Западнобеломорски район“ – Благоевград, РИОСВ-Благоевград, РИОСВ-София,
Коментари Харесай

Проверка установи поредното замърсяване на околната среда от ТЕЦ „Бобов дол“

Експерти от Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ – Благоевград, РИОСВ-Благоевград, РИОСВ-София, и Регионална Лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда в града направиха инспекция по сигнал от риболовци за замърсяване на водите на река Струма.

Според сигнала мястото на замърсяването е при моста за с. Покровник, общ. Благоевград. След обход в региона на сектори с обща дължина към 25 км по река Струма и нейните притоци Рилска и Джерман проверяващите са открили, че водите са мътни, със характерен сиво-черен цвят, а източникът е Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.

Замърсяването на Струма е станало посредством река Разметаница, десен приток на р. Джерман, която е ляв приток на р. Струма в която се заустват отпадъчни води от активността на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД. Дружеството е титуляр на Комплексно позволение, според което може да зауства в р. Разметаница пречистени отпадъчни води. В случая водите на реките Разметаница, Джерман и Струма са нечисти от заустване на отпадъчни води от Топлоелектрическа централа „ Бобов...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР